Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ranná RUTINA, ktorá vám ZMENÍ život: Myseľ a telo na ŠPIČKOVEJ úrovni

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Keď sa rozhodnete žiť zdravo, rána môžu zmeniť alebo narušiť vašu každodennú rutinu. Stačí sa zle vyspať. Ak sa však budete držať týchto ranných návykov, vašu snahu za zdravším ja nič nenaruší.

Zrejme to zažil už každý. Večer sa rozhodnete, že si ráno privstanete, aby ste si zacvičili, no vaše telo rozhodne inak. Keď spánok nie a nie prísť, rána bývajú kruté. Je tu však dobrá správa! Aby ste zlepšili zdravie svojho tela, nemusíte si nastavovať budík na 5:00, behať 10 km, či 1 hodinu meditovať. Jediné, čo potrebujete, je niekoľko jednoduchých činností, ktoré urobia zázraky s vašim telom a mysľou, uvádza sa na eatthis.com. Čo treba robiť?

1. Hydratujte

Úplne prvá vec, ktorú by ste mali urobiť každé ráno, je napiť sa. Koniec koncov, mohlo prejsť viac ako osem hodín, čo ste naposledy pili tekutiny. Ak sa zobudíte s pocitom omámenia, môže to byť znak toho, že ste mierne dehydrovaný. Začnite ráno s pohárom vody a rehydratujte sa. To zabezpečí, že váš metabolizmus, funkcia buniek, kognitívne schopnosti a celkové fyzické schopnosti budú na špičkovej úrovni.

2. Natiahnite sa

Ak máte psa alebo mačku, určite ste si všimli, že prvá vec, ktorú váš chlpatý miláčik urobí ráno je, že si ponaťahuje celé telo. To isté by ste mali robiť aj vy. Predtým, ako sa pustíte do všetkých výziev, ktoré nový deň prináša, je dôležité pripraviť svoje telo. Nemusíte absolvovať hodinové cvičenie, ani jazdu na bicykli, či beh. Pár minút jemného naťahovania a ľahkej kalisteniky urobí s telom zázraky. Uvoľníte si kĺby, rozprúdite krv a vaša myseľ bude fungovať lepšie.

Ranná RUTINA, ktorá vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Užívajte si slnko

Keď vstanete, otvorte okno a nechajte slnko zaplaviť váš domov. Slnečné svetlo zlepšuje náladu a je životne dôležité pre udržanie zdravého cirkadiánneho rytmu, čo sú spánkové hodiny vášho tela. Slnko vás nabije energiou, budete tak v noci lepšie spať.

4. Použite roller

Aj keď silový tréning zlepšuje kvantitu vašich svalov, musíte zlepšovať aj ich kvalitu. Penové rollery pomáhajú uvoľniť svaly stuhnuté svalovicou, alebo skrátenými šľachami. Ich používaním sa zbavíte bolesti a získate lepšiu flexibilitu a mobilitu. Každé ráno venujte niekoľko minút veľkým svalovým skupinám, ako sú štvorhlavý sval stehna, lýtka, hamstringy, gluteály, spodná časť chrbta, či horná časť chrbta. Môžete tiež použiť tenisovú alebo lakrosovú loptičku.

5. Jedzte zdravé raňajky

Posledný z ranných návykov pre zdravšie telo súvisí so stravou. Konzumácia zdravých jedál na raňajky vám dodá energiu, pomôže dosiahnuť fitness ciele. Vynechajte sladké cereálie alebo pečivo a doprajte si poriadnu dávku bielkovín, zdravých tukov a sacharidov. Pripravte si vajíčka s avokádom a zeleninou, alebo si vychutnajte grécky jogurt s čerstvým ovocím a pokvapkajte medom. Ak však dávate prednosť pôstu, je to tiež v poriadku. Nezabudnite však piť veľa vody, aby ste zostali hydratovaní.

Viac o téme: ZdravieRánoNávyky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9