Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ako SCHUDNÚŤ a získať KONDÍCIU v roku 2023 BEZ posilňovne? FIT v priebehu PÁR dní!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Každý január je to o tom istom scenári. Cez sviatky si doprajeme viac než dosť a naše džínsy sú zrazu o niečo tesnejšie ako zvyčajne. Prvý januárový týždeň sa mnohí zaprisahajú, že budú dodržiavať prísny fitness režim. Chyba!

Nečudujte sa, že zakaždým to dopadne rovnako. Ručička na váhe sa neposunie smerom nadol a vám ostane len plač pri pohľade na skriňu. Čo tak ísť na to "triezvejšie" a neklásť si také prísne podmienky? Fitness trénerka sa podelila o svoje tipy na thesun.co.uk, ako schudnúť a byť fit, no bez toho, aby ste museli platiť drahé členstvo v posilňovni. 

Pod tlakom v posilňovni

Paige Verity Davisová, tiež známa ako "The Fun Fitness Coach", rozumie tomu, prečo sa posilňovňa často stáva zastrašujúcim miestom, ktoré mnohých odrádza. Prečo chodiť do telocvične, keď cvičiť môžete aj v pohodlí domova? 

„Pri rozhovore so svojimi klientmi som zistila, že v posilňovni sa bežný človek môže cítiť pod príliš silným tlakom. Má pred sebou zarytých návštevníkov, ako drepujú s vysokými závažiami, maratónskych bežcov na bežiacom páse a ľudí pózujúcich v zrkadlách v telocvični. To všetko môže pôsobiť mimoriadne skľučujúco," priznáva odborníčka.

Nájdite si vlastný spôsob, ako cvičiť

Osobná trénerka (30) z Nottinghamu pokračuje a dodáva, že klienti, ktorí navštívia posilňovňu po prvýkrát, majú veľký strach z jednej veci - ako sa majú správne používať stroje.

Ako SCHUDNÚŤ a získať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Telocvičňa nevyhovuje každému. Namiesto toho si musíte nájsť svoj vlastný tréning, ktorý vás bude baviť. Tak sa z toho rýchlo stane zvyk, ktorý budete robiť pravidelne,“ radí trénerka. 

Ako sa dostať do kondície bez dvíhania ťažkých činiek v posilňovni? 

Viac nohami ako dopravnými prostriedkami

Nahraďte telocvičňu miestnym supermarketom! Keď idete do obchodu, zaparkujte autom o niečo ďalej. Viac sa prejdete a s taškami spálite kalórie navyše a posilníte si svaly na nohách. Skvelým tipom je prechádzať sa medzi regálmi s dvoma nakupovacími košíkmi. Jeden v jednej ruke, druhý do druhej, čím si pridáte závažie.

Hrajte sa

Podľa odborníčky ide o jednu z najjednoduchších zmien, ktoré môžete urobiť. Bonusom sú zábavné spomienky! Choďte so svojimi deťmi do miestneho parku, behajte, tlačte ich na hojdačkách, noste ich na chrbte. Staromódne dobré hry, ako je napr. Twister, môžu tieť pomôcť - využíva silu, rovnováhu a koordináciu, ktoré sú dôležité na ceste za kondíciou. 

Sám doma

Ďalším úžasným tipom je cvičiť doma, ak máte dostatok miesta. Na Youtube nájdete množstvo online cvičebných videí. Alebo môžete využiť služby online trénera. Tanec, pilates, HIIT tréningy sú len zlomkom cvičení, ktoré nájdete na internere.

Ako SCHUDNÚŤ a získať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Využite lokálne možnosti

Ak si chcete vyformovať postavu a zároveň si nájsť nových priateľov, Paige odporúča vyskúšať si kurzy fitness vo vašej oblasti.

Komunitné hodiny sú fantastickým spôsobom, ako naštartovať svoje ciele v oblasti fitness, pretože sú cenovo dostupné a flexibilné – zvyčajne sú možnosti zvoliť si balíčky, ktoré vám vyhovujú. Určite natrafíte na niekoľko úžasných inštruktorov, ktorí budú výzvou, a budete ich môcť nájsť v miestnych kultúrnych domoch alebo školách. Navyše, budete súčasťou určitej komunity – môžete stretnúť úžasných priateľov, ktorí vás popoženú na ceste za novou postavou. Potom je pravdepodobnejšie, že sa budete držať tréningov. Očakávajte tímového ducha s množstvom motivácie," radí odborníčka. 

Choďte von

Kto neocenil počas pandémie možnosť ísť von a poprechádzať sa? Využite to v tomto období naplno a vydajte sa na cestu po turistických chodníkoch. Môžete si so sebou zobrať ľahké činky, alebo si vyberte náročnejší terén. Prechádzku môžete okoreniť výpadmi, behom alebo intervalovým tréningom, aby ste zvýšili svoj tep. 

Ďalšie tipy

  • Pite často zelený čaj, ktorý naštartuje metabolizmus a pomôže odbúrať tuky
  • Sprchujte sa v horúcej vode - telo musí pracovať, aby si udržalo normálnu teplotu
  • Pričuchnite si k vanilke - budete mať menšiu chuť na sladké
  • Venujte sa domácim prácam
  • Chodievajte po schodoch, nie výťahom
  • Jedávajte viac pikantných jedál
Viac o téme: ZdravieCvičenieChudnutieFit
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9