Očista ČRIEV podomácky: RECEPT, vďaka ktorému sa zbavíte všetkých nečistôt

Zdroj: gettyimages.com
2022-11-13 14:00:00

Ste stále nafúknutí? Neviete sa zbaviť nepekných vyrážok na tvári? Alebo sa celkovo zle cítite vo svojej koži a cítite, že ani trávenie nie je vo forme, ako kedysi? Je čas na jesennú očistu!

Nejde o žiadne zázračný nápoj, ktorý vás po prvom dúšku "vylieči" a dostane zo všetkých zdravotných problémov. V tom je však tá krása. Ide totiž o obyčajný čaj, no s kombináciou takých byliniek a potravín, ktoré majú dokopy silný účinok na črevá. Zbavia ho škodlivých látok a toxínov, ktoré pôsobia zaťažujúco a vy sa tak budete cítiť o poznanie lepšie. 

Ingrediencie:

  • 1,5 l vody
  • 1/2 uhorky
  • 1 bio citrón
  • 10 g zázvoru
  • 20 g petržlenu
  • 10 g sušených ružových lístkov

Postup:

Nalejte vodu do hrnca. Prichádza na rad uhorka, ktorú si umyte a pokrájajte na kolieska. Umytú petržlenovú vňať zase nasekajte na drobné kúsky, citrón pokrájajte na kolieska aj s kôrou, ošúpaný zázvor nakrájajte a všetko dajte do hrnca a nechajte zovrieť. Potom varte 10 minút na strednom ohni. Má k dispozícii nápoj, ktorý si vychutnávajte vždy každé ráno na prázdny žalúdok a tiež večer približne hodinu pred spaním. 

Recept s návodom: 

Vlastnosti jednotlivých zložiek

Súčasťou nápoja sú suroviny, z ktorých každá vyniká svojimi účinkami na ľudské telo. Napríklad uhorka je plná vitamínov, minerálov, ale aj enzýmov, ktoré bojujú so zápachom z úst a zabíjajú baktérie v čreve. Petržlenová vňať zase obsahuje chlorofyl, ktorý je veľmi dôležitý pri detoxikácii a odstraňuje z tela ťažké kovy. Podobne je na tom aj citrón a zázvor - obe tieto potraviny podporujú chunutie a očistu tela. 

Sušené ružové lístky zoženie v obchodom  a e-shopoch so špecializovanou výživou a zdravou stravou. Lupienky ruží majú antibakteriálne a protizápalové vlastnosti a vďaka obsahu antioxidantov podporujú obnovu buniek. 


Tagy:
recept črevá očista

2022-11-13 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia