ZVYKY v kúpeľni, ktorými si NIČÍTE pleť: Dôvody, prečo máte VIAC vrások a vyrážok než ostatní!

Zdroj: gettyimages.com
2022-11-05 06:00:00

Dosiahnuť krásnu lesklú pleť bez pupienkov a známok starnutia nie je tak jednoduché, ako sa zdá. Dôkladná starostlivosť však prináša želané ovocie.

To, ako vyzerá vaša pleť, závisí od toho, ako sa jej venujete každý deň, hlavne ráno a večer. Ak si ju po zobudení neumyjete, hrozí nahromadenie baktérií a mazu z predchádzajúcej noci. Póry sa potom upchajú, na tvári sa tvoria vyrážky aj vrásky, ako upozorňuje steptohealth.com. Akých ďalších chýb by ste sa mali vyvarovať, ak nechcete, aby vaša pleť vyzerala staršie?

1. Nečistíte si tvár

Najväčšia chyba! Raz za čas sa neodlíčiť nie je nič katastrofálne. Nečudujte sa však potom, ako bude trpieť vaša pleť, hoci to navonok nebude vyzerať. Počas spánku sa na tvári hromadia make-up a nečistoty, ktoré blokujú póry. Vďaka tomu sa na tvári ľahko objaví akné a prvé vrásky. Odborníci na krásu odporúčajú, aby ste si čistili pleť ráno aj večer. Stačí si len dobre umyť tvár jemným mydlom a vodou.

Ak potrebuje vaša pleť hydratáciu, môžete si pripraviť roztok.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky harmančekového čaju
  • 2 polievkové lyžice uhorkovej vody
  • 2 polievkové lyžice gélu z aloe vera

Zmiešajte všetky ingrediencie a dajte do fľaše s rozprašovačom. Po tom ako si odlíčite tvár a poriadne umyjete, postriekajte ju týmto hydratačným roztokom. Zvyšky odstráňte vatou. Tvár prepláchnite vodou a môžete ísť spať. Ráno bude vaša pleť hladšia a bude vyzerať zdravo.

2. Nepoužívate exfoliant

Exfolianty zbavia pleť toxínov a nečistôt, ktoré sa hromadia v najhlbších vrstvách pokožky. Ak máte citlivú pokožku, mali by ste použiť jemné, zvlhčujúce exfolianty. Keď je mastná, je potrebné použiť také, ktoré tento problém kontrolujú bez toho, aby vašu pokožku dehydrovali. Peeling by ste mali použiť raz týždenne. Týmto spôsobom vyčistíte pleť do hĺbky bez toho, aby ste sa zbavili prirodzených olejov vašej pokožky.

3. Tvár si umývate len raz denne

Aj keď ste si večer odstránili všetok make-up a umyli tvár, treba urobiť aj ráno. Majte na pamäti, že počas spánku sa na pokožke množia baktérie. Vo vašej posteli sa tiež nachádzajú roztoče a zvyšky pracieho prostriedku, vo vzduchu zase znečisťujúce látky, ktoré ohrozujú zdravie pokožky. Ak je vaša pleť veľmi mastná alebo sa príliš potíte, mali by ste si tvár umývať častejšie, aby ste sa zbavili nahromadených zvyškov. Keď je vaša pokožka príliš suchá, naneste si na tvár trochu hydratačného krému, aby ste problém ešte nezhoršili.

4. Často meníte produkty

Ak ste frustrovaní, pretože žiadny z produktov, ktoré používate, vám nevyhuje, možno je za tým táto chyba. Komerčné aj domáce produkty vyžadujú používanie nieľko týždňov, aby sa ukázali zmeny. Niekedy to trvá aj viac ako 4 týždne, pričom skutočné prvé zmeny uvidíte o 6 týždňov. Ak si na týždeň aplikujete čistiaci gél na zmenšenie pórov a potom produkt vymeníte, výsledku sa možno nikdy nedočkáte. Nechajte svoju pokožku prispôsobiť sa produktu nejaký čas a profitujte z neho.

5. Používate príliš veľa výrobkov súčasne

Možno si myslíte, že čistenie tváre viacerými prípravkami zlepší výsledky, ale nie je to pravda. Keď budete používať niekoľko produktov na rovnaký problém, podráždite si pokožku. Ak sa rozhodnete použiť čistiace tonikum, nepoužívajte mydlo ani krém.

Fotogaléria


Tagy:
pleť pokožka starnutie

2022-11-05 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia