Dosiahnite krásne HODVÁBNE vlasy: 6 TIPOV, ktoré vás PRIBLÍŽIA ku hrive snov

Zdroj: gettyimages.com
2022-10-06 12:00:00

Korunu krásy neudržujú vo forme len šampóny a kondicionéry. Krásne jemné a zdravé vlasy docielite aj inými spôsobmi, ktoré ich zmenia na nepoznanie.

Neexistuje žiadna zázračná formulka, ktorá by mala schopnosť napraviť vlasy zo dňa na deň. Je jasné, priame slnko, chemikálie či rôzne vlasové pomôcky s horúcim efektom dokážu vlasom uškodiť. Ak sa im budete vyhýbať a pridáte do svojej starostlivosti o hrivu nasledujúce tipy, budete sa tešiť z hodvábnych vlasov!

Čítajte tiež: Vysokú hladinu CUKRU v krvi doslova VYPLAVÍ z tela von: Bežný NÁPOJ prekvapuje svojou SILOU

  1. Vyberajte si vhodné produkty

Nesprávny výber šampónu dokáže poriadne poškodiť vlasové pramene, ako upozorňuje steptohealth.com. Pri výbere dbajte na to, či máte suché, mastné alebo normálne vlasy. Vynechávajte výrobky s obsahom laurylsulfátu sodného. Ide o drsnú a agresívnu zložku pre vlasy i pokožku.

  1. Používajte studenú vodu

Horúca voda otvára vlasovú kutikulu, čo môže viesť k vysušeniu a vypadávaniu vlasov. Naopak, chladná voda chráni pokožku a zlepšuje hydratáciu.

  1. Jedzte viac bielkovín

Pre zdravý rast vlasov zvýšte spotrebu bielkovín, čím tak predídete aj ich vypadávaniu. Vlasy totiž aj prirodzene obsahujú túto zložku. Patria sem potraviny ako mastné ryby, hydina, vajcia, mliečne výrobky, orechy, zelenina a chudé mäso.

  1. Jedzte potraviny s obsahom omega-3 mastných kyselín

Táto zložka je vhodná pre stimuláciu vlasových folikulov a mazových žliaz. Medzi vhodné potraviny s ich obsahom patria ryby: losos, sardinky a sled, orechy, semená, extra panenský olivový olej, avokádo.

  1. Znížte frekvenciu umývania vlasov

Každodenné umývanie vlasov môže meniť prirodzenú produkciu olejov. Dokonca podporuje hromadenie šampónu a zanecháva zvyšky šampónu vo vlasových prameňoch.

Zaujme vás: NESPLACHUJTE, inak sa pripravíte o veľa: STOLICA vám môže ZACHRÁNIŤ život

  1. Obmedzte používanie žehličky na vlasy

Časté používanie podobných nástrojov je pravdepodobne hlavnou príčinou poškodených vlasov. Napriek tomu, že sú užitočné pri tvorbe rôznych účesov, zničia folikuly. Ak sa ich nechcete vzdať, používajte ich ojedinele a s termo ochranou. Pomôžte vlasom taktiež použitím hydratačného prípravku na pramienky. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie príroda prevencia vlasy

2022-10-06 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia