Typ OSOBNOSTI môže PREDPOVEDAŤ výkon v posteli: Títo MUŽI majú problémy s EREKCIOU

Zdroj: gettyimages.com
2022-08-10 14:30:00

Podľa jednej štúdie typ vašej osobnosti súvisí s tým, ako dobre podávate výkony za dverami spálne. Jedna skupina mužov je náchylnejšia na problémy s erekciou!

Muži s osobnosťou typu „D“, ktorí sú hanbliví a pesimistickí, majú väčšiu pravdepodobnosť, že budú trpieť erektilnou dysfunkciou, ako sa píše na dailymail.co.uk. Títo ľudia majú tendenciu vyhýbať sa interakciám s ostatnými, sú rozpačití a majú ťažkosti s prejavovaním emócií. Výskumníci uviedli, že môžu byť menej ochotní hľadať pomoc, a preto trpia vyššou mierou erektilnej dysfunkcie. Môžu mať tiež nižšiu adherenciu k liekom a vyššie riziko depresie v porovnaní s bežnou populáciou.

Čítajte tiež: TRIK na suché PODPAZUŠIE v extrémnych TEPLOTÁCH: Domáci RECEPT proti poteniu

Trpia depresiami a majú zlý životný štýl

Vedci skúmali 1 740 sexuálne aktívnych taiwanských mužov vo veku od 20 do 40 rokov, ktorých sa online pýtali otázky o ich osobnosti a sexuálnom živote. Výsledky publikované v The Journal of Sexual Medicine ukázali, že 941 (54,1 percenta) malo osobnosť typu D. Zo všetkých dobrovoľníkov 15,9 % (360 mužov) hlásilo stredne závažnú alebo závažnú erektilnú dysfunkciu. Toto číslo však vyskočilo na 19,4 percenta (229 mužov) medzi tými, ktorí boli zaradení do kategórie D. Navyše,  ľudia s týmto typom osobnosti mali tiež horšie skóre depresie - 17 z 32 v porovnaní s 13 medzi všetkými účastníkmi.

Tí, ktorí boli typu D, boli tiež menej aktívni, s väčšou pravdepodobnosťou fajčili a dodržiavali zlú stravu, pričom sa ukázalo, že všetky tieto faktory zvyšujú riziko ED. Ľudia s osobnosťou typu D sa tiež menej často obracali na lekárov, keď sa necítili dobre a riadili sa lekárskymi radami. Výskumníci však uviedli, že sa nepozreli na anamnézu účastníkov, ktorá by mohla hrať úlohu v ich erektilnej dysfunkcii.

Zaujme vás: Varovný signál INFARKTU, ktorý sa môže objaviť na UCHU: Všímajte si nezvyčajné MIESTO!

Týka sa aj mladších

Erektilná dysfunkcia, o ktorej sa predpokladá, že postihuje pätinu Britov a Američanov, zhoršuje kvalitu života mužov a ich partneriek. Miera výskytu je síce oveľa vyššia u starších mužov, ale porucha nie je neobvyklá ani u mladých mužov, u ktorých by mohla mať „dramatický vplyv“ na ich život, ako uviedli vedci z Národnej univerzity Yang Ming Chiao Tung v Taipei.

Zlé duševné zdravie taktiež zvyšuje riziko erektilnej dysfunkcie. Štúdie ukazujú, že ľudia s depresiou majú o 40 percent vyššiu pravdepodobnosť, že budú trpieť týmto stavom, zatiaľ naopak, tí, ktorí majú erektilnú dysfunkciu, majú trikrát vyššiu pravdepodobnosť depresie.

Fotogaléria


Tagy:
osobnosť zdravie erektilná dysfunkcia

2022-08-10 14:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia