TRIK na suché PODPAZUŠIE v extrémnych TEPLOTÁCH: Domáci RECEPT proti poteniu

Zdroj: gettyimages.com
2022-08-09 13:00:00

Zachovať si v horúcich dňoch chladnú hlavu a najmä suché tričko môže byť o niečo ťažšie. Hoci sa poteniu nedá úplne vyhnúť, je možné ho aspoň eliminovať. Domáca pleťová voda vám pomôže!

Na jednej strane by telo bez potenia jednoducho nemohlo byť. Tak sa bráni voči prehriatiu, reguluje si ním telesnú teplotu a najmä, prostredníctvom potu sa odplavujú z tela škodlivé látky. Niekoho len tak niečo nevyvedie z miery a potí sa minimálne, iný je mokrý doslova všade a za každých okolností. Hlavne podpazušie. To býva málokedy suché, ak je teplota vonku 30 stupňov Celzia a viac. Domáca pleťová voda by to však mohla zmeniť!

Čítajte tiež: Ruky PREČ od KÁVY: Títo ĽUDIA by NEMALI piť kofeínový nápoj, ste medzi nimi aj VY?

Ako na to?

Tento špeciálny krém, ktorý si môžete vyrobiť sami v prostredí domova, zabraňuje poteniu a zanecháva oblasti na tele suché a svieže. Môžete ho použiť na rôzne časti, okrem podpazušia aj na krk, nohy či ruky. Jeho aplikácia je veľmi jednoduchá, potrebujete k tomu len vatový tampón, na ktorý nanesiete menšie množstvo krému a potriete si ním určité miesta niekoľkokrát denne. 

Čo potrebujete na pleťovú vodu:

  • 1 PL dubovej kôry
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 pohár vriacej vody

Postup:

Zalejte lyžicu dubovej kôry pohárom vriacej vody. Následne odšťavte citrón. Počkajte, kým vychladne horúci nápoj z dubovej kôry a potom ho preceďte cez husté sitko. Pridajte doň lyžičku šťavy z citróna.  Vodu uchovávajte v chladničke.

Dubovú kôru zoženiete v lekárňach  a v špecializovaných obchodoch či e-shopoch so zdravou výživou. Stačí, ak si kúpite klasickú sypanú dubovú kôru, ktorá sa používa na prípravu čaju. Jej cena sa pohybuje okolo 2 eur a viac. 

Zaujme vás: Obľúbené POTRAVINY urýchľujú POKLES funkcií v MOZGU: Na ktoré si treba dávať pozor?

Použitie

Vatový tampón navlhčite touto pleťovou vodou a potrite na miestach, kde pociťujete zvýšené potenie. Ak máte potrebu, môžete tak robiť častejšie ako v prípade bežného deodorantu. Je to na vás, ide totiž o prírodný produkt, ktorý by mal byť úplne bezpečný. Nielenže sa potenie zníži, ale vďaka citrónovej vôni budete pociťovať príjemnú sviežosť!

Pozor však na to, aby ste si vodu neprikladali na čerstvo oholené podpazušie. Je možné, že kvôli citrónovej šťave vás to môže mierne štípať. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie potenie podpazušie

2022-08-09 13:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia