Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

3 časté ZLOZVYKY, ktoré robia mnohí po SPÁLENÍ od slnka: Veľký HAZARD, skoncujte s nimi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Krásna bronzová pokožka je zvyčajne cieľom dlhých hodín, strávených na slnku. Občas sa však opaľovanie vymkne spod kontroly a pokožka je červená, pričom každé kamarátske potľapkanie po ramenách neznesiteľne bolí. Čomu sa vyhnúť?

Na tieto veci by ste podľa thehealthy.com mali zabudnúť: 

Použite aloe s vazelínou

Aloe vera má protizápalové vlastnosti a je dobré pre pokožku po spálení od slnka. Má množstvo využití, o ktorých ste možno ani netušili. Aloe je teda skvelou voľbou! Avšak len v tom prípade, ak sa zdržíte používania aloe s vazelínou, ktorá neprepúšťa teplo. Podľa Americkej akadémie dermatológie sa tiež vyhýbajte výrobkom obsahujúcim benzokaín alebo lidokaín, keďže môžu pokožku ešte viac podráždiť.

Čítajte tiež: Títo ĽUDIA môžu zabudnúť na GULÁŠ: Červené mäso bude mať na nich VÁŽNEJŠÍ dopad!

Kašlite na mejkap

Ruky preč od krycieho krému! Popálenina sa bude lepšie hojiť, ak necháte pokožku dýchať.

Nanášanie rôznych mejkapov cez špinavé hubky alebo štetce len zvýši riziko infekcie alebo alergickej reakcie, čo všetko v konečnom dôsledku zhorší,“ upozorňuje dermatologička Dr. Shereene Idrissová, MD. "Popáleninu v prvom rade dobre ošetrite." 

3 časté ZLOZVYKY, ktoré
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Užite protizápalový liek v správnom čase

Reakciou vášho tela na spálenie od slnka je zápal. Preto je dôležité, aby ste užili niečo na zmiernenie tohto zápalu hneď, ako uvidíte známky spálenia. Vyhýbať sa voľnopredajným protizápalovým liekom, ako je ibuprofén alebo aspirín, nie je po spálení dobrý nápad. Je to preto, že pomáhajú znižovať zápal a bolesť. Úpal trvá vo všeobecnosti asi 4-6 hodín, kým sa rozvinie. Ak však budete čakať tak dlho, liek nebude účinný. Americká akadémia dermatológie tvrdí, že okamžitá liečba spálenia od slnka je dôležitá a dodáva, že užívanie ibuprofénu alebo aspirínu je jedným zo spôsobov, ako napomôcť procesu hojenia.

Viac o téme: ZdravieSpálenieúpalSlnečné žiarenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9