NÁSLEDOK vášnivého SEXU, z ktorého sa môžu ženy dlho spamätávať: Tieto POLOHY sú najhoršie!

Zdroj: gettyimages.com
2022-06-29 13:00:00

V niektorých prípadoch spomienku na milostné radovánky s partnerom akoby šibnutím čarovného prútika pokazí jedna vec. Príchod najhoršieho nepriateľa ženy menom infekcia močového mechúra. Pri ktorých polohách si treba dávať najväčší pozor?

Infekcie močových ciest (UTI) sa môžu vyskytnúť u kohokoľvek bez ohľadu na vek alebo pohlavie, no sú známe tým, že po noci vášnivého sexu nimi trpí hlavne nežnejšie pohlavie. Je to z toho dôvodu, že baktérie, ktoré žijú v oblasti genitálií, môžu ľahko vstúpiť do močovej trubice. Tá má malý otvor v blízkosti vagíny. Baktérie putujú do močového mechúra a spôsobujú infekciu, ktorá vedie k symptómom bolesti pri močení a neustálemu pocitu „malej potreby“.

Existuje niekoľko tipov, ktoré môžu ženy dodržiavať, aby sa vyhli infekcii močového mechúra, ktorá hrozí po sexe, ako sa píše na thesun.co.ukZvyčajne sa odporúča ísť na malú potrebu hneď po pohlavnom styku, aby sa okamžite vypláchli všetky baktérie. Odborníci však naznačujú, že mnohé ženy si neuvedomujú jednu vec. Problémom môže byť ich obľúbená sexuálna poloha.

Čítajte tiež: RASTLINA, ktorá vás môže dohnať až na OPERAČNÉ lôžko: POZOR na túto bylinu!

Sexuálna expertka Ruby Rareová dodala: „Všeobecným pravidlom je, že sexuálne polohy s väčším trením tiel sa rovnajú vyššej šanci na UTI. Ľahšie sa tak šíriť baktérie. Sex má byť vzrušujúci a príjemný. Aj keď tieto aktivity môžu zvýšiť šancu dostať UTI, nemali by ste ich prestať robiť, pokiaľ vám to neporadí praktický lekár.“

Dr Andrew Vallance-Owen dodal, že uretra sa nachádza medzi klitorisom a vaginálnym otvorom. Kvôli blízkosti tu je riziko, že sa pohlavné tekutiny a baktérie dostanú do kontaktu s močovou trubicou a môžu ju infikovať.

Najhoršie sexuálne polohy pre UTI

Ktoré pozície sú najviac rizikové a hrozí po nich infekcia močového mechúra?

Misionárska poloha

Vždy spoľahlivá sexuálna poloha približuje ženskú močovú trubicu a mužský penis. To zvyšuje počet baktérií putujúcich do močovej trubice, močového mechúra alebo obličiek a tým riskujete infekciu. Skúste položiť nohy cez partnerove ramená, aby ste znížili riziko.

Kovboj

Keď si žena sadne na muža, močová trubica sa dostane do tesnej blízkosti penisu. Trenie je tu viac než pravdepodobné, čo pomáha baktériám rozšíriť sa oveľa ľahšie.

Prsty

Je bežnou mylnou predstavou, že infekcie sa vyskytujú len vtedy, ak sa penis dostane do blízkosti vagíny. Aj prsty môže ľahko prenášať baktérie. Len si skúste spomenúť, s koľkými choroboplodnými zárodkami prichádzajú ľudské ruky denne do kontaktu. Pred tým, než sa ponoríte do víru vášne s partnerom, umyte si obaja ruky, aby ste obmedzili riziká. 

Análny sex

V prípade šírenia baktérií je nutné upozorniť aj na análny sex. Oblasť v okolí konečníku by mala byť dôkladne umytá. Aby ste obmedzili prenos baktérií, použitie nový kondóm. Latexové rukavice sú tiež skvelé, ak používate ruky. 

Zaujme vás: Kašlite na šumivé tabletky: TOP potraviny s HORČÍKOM, ktoré sú PALIVOM pre telo!

Najlepšia sexuálna poloha

Na psíčka

Vzhľadom na umiestnenie močovej trubice je táto poloha jednou z pozícií, ktoré s najmenšou pravdepodobnosťou vedú k UTI. Penis aj trenie sa pohybujú ďalej od močovej trubice.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex infekcia močového mechúra

2022-06-29 13:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia