Najbežnejší ZVYK v LETE ako zabijak SEXU? Táto ZÁĽUBA môže ZNIČIŤ vaše LIBIDO

Zdroj: gettyimages.com
2022-06-09 13:00:00

Obdobie dovoleniek môže byť zradné. Odborníčka totiž upozorňuje na jednu vec, ktorú mnohí robia predovšetkým v letnom období. Cestovanie lietadlom. Váš sexuálny život by kvôli tomu mohol mať nižšiu úroveň.

Doktorka Florence Comiteová, ktorá pochádza z Brooklynu v New Yorku, upozorňuje, že nadmerné cestovanie lietadlom môže zvyšovať úzkosť a klaustrofóbiu, uvádza sa na thesun.co.uk.

Znížený sexuálny apetít

Práve to môže mať negatívny vplyv na náladu a túžbu po milostných radovánkach,  čo by mohlo ohroziť váš sexuálny život.  Doktorka tvrdí, že ''cestujúci, ktorí často lietajú, by si mali dávať pozor na svoje zvyky, keďže letecká doprava spúšťa ''mechanizmus boja alebo úteku“. Ide o automatickú  fyziologickú reakciu na udalosť, ktorá je vnímaná ako stresujúca alebo desivá. Vnímanie ohrozenia aktivuje sympatický nervový systém a spúšťa akútnu stresovú reakciu, ktorá pripraví telo na boj alebo útek.

Čítajte tiež: Niektoré potraviny VYDRŽIA dlhšie, ako je na ETIKETE: Tieto môžete jesť PO dátume spotreby!

"To, že do lietadla vchádzate s očakávaniami, znižuje váš sexuálny apetít kvôli pocitu úzkosti. Je to z toho dôvodu, lebo neviete, čo sa stane a nachádzate sa v úzkom priestore. Poháňa to teda vašu reakciu boja alebo úteku. Tým pádom hormóny, ktoré stúpajú v mozgu, ako norepinefrín a adrenalín, znížia testosterón a to bude mať okamžite vplyv na libido a dokonca aj sexuálnu funkciu,’’ objasňuje odborníčka.

Upokojte sa

Aby sa libido udržalo na optimálnej úrovni, doktorka Comiteová radí, aby ste sa na cestu vopred pripravili. V prvom rade je dobré upokojiť svoje nervy pred letom. K tomu dopomôže kvalitný nočný spánok a pravidelná meditácia.

Meditácia vypína gény, ktoré vedú k zvýšeniu hormónov. Znížením niektorých z nich udržiavate testosterón tam, kde by mal byť. Navyše, je to skvelý spôsob, aby sa vám lepšie cestovalo a cítili sa celkovo dobre," dodala.

Jej rada prichádza po tom, čo odborníčka na mužské zdravie navrhla Britom, aby robili veľké rozhodnutia radšej až po pohlavnom styku. Pippa Murphyová povedala, že počas sexu sa uvoľňujú tri hormóny, ktoré sú zodpovedné za dobrú náladu. Keď sa uvoľnia, môžu odstrániť rozptýlenie.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex lietadlo let libido

2022-06-09 13:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia