Keď to na vás príde, NEZADRŽIAVAJTE to: MOČENIE v SPRCHE v skutočnosti NIE je talé ZLÉ!

Zdroj: gettyimages.com
2022-06-05 06:00:00

Hoci sa o tom nehovorí, to ešte neznamená, že to nie je bežné. V jednom prieskume sa k tomu priznalo až 76 % ľudí. Močenie v sprche našťastie nejakým zásadným spôsobom neškodí ľudskému telu.

Ak nevydržíte, pokojne to spravte pri sprchovaní, ako sa píše na health.com! Tvrdí to urológ z PUR clinic a odborný asistent na UCF College of Medicine na Floride Jamin Brahmbhatt, MD po tom, čo po internete kolovali informácie, že by ste to v žiadnom prípade nemali robiť. Odborník však upozorňuje len na jedinú vec. Vykonajte malú potrebu vo vlastnej sprche, nie v tej verejnej.

„Všeobecne povedané, moč je sterilný, pretože nemá žiadne „živé“ organizmy,“ hovorí Dr. Brahmbhatt Health. "Neplatí to však zakaždým, pretože niekto môže trpieť infekciou močových ciest. Moč tak môže zachytiť nejaké baktérie z konca močovej trubice, keď sa vylúči."

Čítajte tiež: Čo o vás hovorí TVÁR: Títo ľudia sú vnímaní ako AGRESÍVNEJŠÍ, patríte medzi nich?

Jedna z najčistejších tekutín

Čo sa však presne nachádza v moči?

V závislosti od toho, koľko tekutín prijmete, asi 90 % vášho moču tvorí voda,“ informuje doktor Brahmbhatt. "Zvyšok sú soli a zlúčeniny, ktoré sú odfiltrované z vášho tela."

Tieto látky v moči sa môžu líšiť, ale závisí to od toho, čo ste vypili alebo zjedli, ako aj od liekov, ktoré ste užili, a látok, ktoré ste prijali. Skutočnosť, že moč je v podstate len voda s niektorými pridanými soľami znamená, že je veľmi nepravdepodobné, že by poškodil vašu sprchovú vaňu alebo odtok, ak sa toho bojíte.

„Ak sa nad tým zamyslíte, moč je pravdepodobne „čistejší“ ako to, čo si zmyjete z pokožky ráno počas sprchy alebo po tréningu v telocvični,“ vysvetľuje doktor Brahmbhatt. "Pravdepodobne sa nelíši od vody vychádzajúcej z kohútika, pokiaľ ide o vplyv na vaše okolie."

Neublížite si

Ak vás stále trápi myšlienka, že by ste si náhodou pocikali nohy, žiadny strach. Je to však aj v prípade, ak máte na nej nejakú ranu? 

"Pravdepodobne to nie je veľký problém," ozrejmuje doktor Brahmbhatt. "Sú ľudia, ktorí používajú moč ako antiseptikum, t. j. keď máte otvorenú ranu, môžete na ňu vykonať potrebu, aby ste sa vyhli infekcii. Ale veda, ktorá stojí za touto teóriou, nie je príliš presvedčujúca."

Zaujme vás: Keď s PANKREASOM nie je niečo v poriadku: Pohľad do TOALETY prezradí PROBLÉM!

Je teda veľmi nepravdepodobné, že by vám močenie v sprche nejako ublížilo. Či už je to súčasťou vášho úsilia o úsporu vody (nie je potrebné splachovať), alebo len nevydržíte a chytí vás to práve v sprche, jednoducho to spravte. Nebojte sa občas použiť sprchu ako záchod.

Ako je to s panvovým dnom?

V súvislosti s močením v sprche sa často hovorí o jeho vplve na kondíciu močového mechúra a panvového dna. Ak by ste vykonávali malú potrebu pri sprchovaní, hrozilo by, že by ste si vytvorili určitý návyk. Mozog by si spojil asociáciu medzi zvukom tečúcej vody a nutnosťou močiť. Inak povedané, zakaždým, keby ste počuli tečúcu vodu, mali by ste toto nutkanie a tým hrozí dysfunkcia panvového dna. Nezmysel!

"Napríklad, ak sa človek osprchuje raz denne a vyprázdni sa na záchode šesťkrát, potom jedno zo siedmich močení bude spojené s tečúcou vodou. Je veľmi nepravdepodobné, že by to vytvorilo reakciu na tečúcu vodu," vysvetľuje Dr. Alicia Jeffrey-Thomasová, DPT.

Fotogaléria


Tagy:
sprcha zdravie sprchovanie malá potreba močenie

2022-06-05 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia