Veľký OMYL o umývaní VLASOV, kvôli ktorému to robíte stále ZLE: Takto to je SPRÁVNE!

Zdroj: gettyimages.com
2022-05-23 06:00:00

Podľa odborníčky na vlasy by sme mali dodržiavať určitú rutinu, vďaka ktorej si udržíme hrivu čistú a zdravú. Jednoznačne možno povedať, že takmer všetci robia pravý opak!

Jedna žena vysvetlila vo videu na sociálnej sieti TikTok, prečo je potrebné si pri každom umývaní šampónovať vlasy až dvakrát. Ak to robíte len raz, veľká chyba. 

Amy previedla svojich sledovateľov na sociálnej sieti procesom umývania vlasov: „Prvé umytie odstráni nečistoty a mastnotu z pokožky hlavy. Druhé vlasy vyčistí a vyživí. Niektorí budú namietať, že si takto odstránia prírodné oleje. Zameraním sa na pokožku hlavy však odstraňujete prebytočný maz. To následne vedie k zdravšej pokožke hlavy a v konečnom dôsledku aj k zdravším vlasom.“ 

Čítajte tiež: Sexuálnemu životu dá nové GRÁDY, no TOTO bude trpieť: ZMENY vo VIDENÍ kvôli známej tabletke

Čo na to odborníčka? 

Podľa trichologičky Anabel Kingsleyovej to závisí od toho, ako často si umývate vlasy, píše sa na glamourmagazine.co.uk.

"Ak to robíte každý deň, nie je potrebné dvojité čistenie šampónom," hovorí Anabel a pokračuje: "Ak často používate rôzne vlasové produkty, máte jemné vlasy alebo si ich umývate napr. dvakrát týždenne, v takom prípade by ste si vlasy mali šampónovať dvakrát."

Závisí to od množstva produktu, mazu a znečistenia životného prostredia, ktoré sa vám nahromadili vo vlasoch. Je to podobné, ako v prípade pokožky na tvári. Ak ste boli nalíčené, pravdepodobne si umyjete tvár aspoň dvakrát, aby ste sa uistili, že ste make-up úplne odstránili. To isté platí, čo sa týka vlasov. 

„Priala by som si, aby sa výraz ‚umývanie vlasov‘ zmenil na ‚čistenie pokožky hlavy‘. Pri šampónovaní by ste sa nemali sústrediť ani tak na vlasy, ale hlavne na pokožku hlavy, ktorá produkuje kožné bunky,“ hovorí odborníčka. 

Zaujme vás: Dôležité ČÍSLO, ktoré si zapamätajte: Takéto MNOŽSTVO spánku vytvorí OCHRANNÝ štít okolo MOZGU

Správny spôsob umývania vlasov

Keď si šampónujete vlasy, dôkladne si ich namočte do vody a vmasírujte len malé množstvo šampónu do oblasti korienkov a tiež do spodnej časti pokožky hlavy, v blízkosti zátylku. Potom jemne, ale pevne masírujte pokožku hlavy približne 1 minútu. Párkrát pri masírovaní môžete jemne prejsť cez dĺžky prameňov, no určite nie je potrebné ich drhnúť, keďže hrozí ich poškodenie. 

Dôkladne ich opláchnite, kým nevytečie číra voda, a potom naneste vhodný kondicionér na končeky vlasov, pričom zájdite najviac do stredu vlasov. Pri šampónovaní si tiež nehromaďte vlasy na temene hlavy. Inak sa vaše pramene zamotajú a spôsobí to ich lámanie. 

Fotogaléria


Tagy:
šampón zdravie umývanie vlasov vlasy

2022-05-23 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia