Mladá žena zažila ŠOK: Z PIEH sa stala SMRTEĽNÁ diagnóza, takmer to skončilo TRAGICKY

Zdroj: gettyimages.com
2022-05-18 12:30:00

Stačilo málo a jej život sa mohol skončiť predčasne. Mladá žena si na ruke všimla divné bodky, ktoré na prvý pohľad pripomínali obyčajné neškodné pehy. V skutočnosti bolo za nimi niečo úplne iné.

Američanka Heliana Hillyardová je mladá 20-ročná žena, ktorá pravidelne športuje a miluje basketbal. Jedného dňa sa vracala domov zo zápasu a všimla si podivnú zmenu na ruke. Zrazu sa jej tam objavili drobné bodky, ktoré pripomínali pehy. Nevenovala tomu veľkú pozornosť, no až dovtedy, kým jej po niekoľkých hodinách nenarástli. Navyše, všimla si ich aj na iných častiach tela. 

Z bodiek rakovina

Spočiatku si študentka atletiky myslela, že ide o úraz na basketbale. Napriek tomu nič nenechala na náhodu a išla do nemocnice. Po vykonaní krvných testov boli lekári v šoku. Ani mladú pacientku by nenapadlo, že sa dozvie takúto diagnózu. Bodky na jej tele sú tzv. petechie, ktorú Mayo Clinic opisuje ako sériu „okrúhlych škvŕn, ktoré sa objavujú na koži v dôsledku krvácania“, ako sa píše na nypost.com. Ich farba môže byť rôzna, sú červené, ale môžu byť aj hnedé či fialové. Môžu sa objaviť v zhlukoch a miestami pripomínajú vyrážky.

Čítajte tiež: Bolí vás JAZYK po konzumácii tohto JEDLA? Neviňte z toho ovocie, málo VITAMÍNU ako problém!

Onkológ mal pre Helianu nepríjemnú správu. Zistil, že mladá žena trpí B-bunkovou akútnou lymfoblastickou leukémiou, inak povedané, rakovinou krvi. Pri tomto type leukémie sú postihnuté biele krvinky, ktoré sa tvoria v kostnej dreni. Žena mala len bodky na tele, žiadne iné príznaky a cítila sa byť zdravá a fit. 

„Neverila som tomu, bola som šokovaná,“ priznala nedávno študentka. „Keby som počkala ešte pár hodín a nešla by som k lekárovi, mohla som zomrieť. Lekár na pohotovosti mi povedal, že som mala obrovské šťastie. Ak by som pokračovala s hraním basketbalu, mohla som utrpieť krvácanie do mozgu alebo vnútorné krvácanie," pokračuje mladá žena. 

Zdravie na prvom mieste

Po návšteve zdravotného strediska okamžite začala s transfúziou krvi a chemoterapiou.

„Nikdy by som si nemyslela, že by sa niečo také mohlo stať niekomu v mojom okolí, nieto ešte mne,“ povedala Heliana, ktorá dostáva chemoterapiu každých 10 dní.

Žena sa rozhodla dať svoje zdravie na prvé miesto a odložila štúdium. Na sociálnej sieti TikTok informuje svojich fanúšikov o priebehu liečby. Je živým príkladom toho, že nech sa deje v našich živ otoch čokoľvek, treba si zachovať pozitívny postoj. 


Tagy:
zdravie leukémia liečba rakovina krvi

2022-05-18 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia