Preč s OCHABNUTOU pokožkou bez použitia SKALPELA: RIEŠENIA, ktoré vás zbavia prebytočnej KOŽE

Zdroj: gettyimages.com
2022-11-26 14:00:00

Za ochabnutou pokožkou je starnutie. Vekom totiž strácame kolagén a elastín a vplýva na to aj gravitácia. Existujú však spôsoby, ako s touto nepríjemnosťou zatočiť.

Ovisnutá pokožka je problém, ktorému musíme čeliť, keď starneme. Naše telo prirodzene začne strácať proteíny zodpovedné za elasticitu pokožky. Avšak niektoré faktory, ako napríklad prílišné slnenie, môžu tento proces urýchliť, ako sa píše na brightside.me. Taktiež aj chudnutie, ak je príliš drastické, môže spôsobiť uvoľnenie kože. Ako dodať pokožke elasticitu?

1. Masírujte problematickú oblasť

Masáž zlepšuje prietok krvi a stimuluje fibroblasty. Ide o bunky, ktoré pomáhajú produkovať spojivové tkanivo, ako je kolagén a elastín. O nich je známe, že udržujú pokožku pevnú. Štúdia navyše ukázala, že používanie krému proti starnutiu spolu s masážou znásobuje účinok. Stačí niekoľkokrát týždenne pomaly a krúživými pohybmi masírovať problémové miesto a čoskoro uvidíte výsledky.

2. Užívajte výživové doplnky

Zadovážte si kolagénový hydrolyzát. Zlepší úroveň hydratácie pokožky a zníži starnutie pokožky. Nezabudnite na antioxidanty. Znižujú ochabnutie pokožky a tvorbu vrások tým, že neutralizujú reaktívne formy kyslíka. Nájdete ich vo vitamíne A, C, D a E, koenzýme Q10, seléne a zinku.

3. Cvičte so závažím

Ak chudnete, je možné, že strácate aj svaly, čo má za následok ochabnutú kožu. Ak začnete cvičiť so závažím, vybudujete si svalovú hmotu a zároveň stratíte tuk. Vďaka tomu bude vaša pokožka vyzerať pevnejšie.

4. Dajte sa na jogu a pilates

Joga a pilates sú vhodné pre tých, ktorí nešportujú, ale potrebujú svalové cvičenie. Sú veľmi šetrné k telu, ale zároveň účinné. Vďaka nim si udržíte svaly silné, vaše telo spevnie a napne sa aj pokožka.

5. Vyhýbajte sa drastickým diétam

Namiesto tvrdých diét by ste mali chudnúť postupne. Keď totiž stratíte svaly spolu s tukom, uvoľní sa viac kože. Snažte sa schudnúť nie viac ako 1 až 2 kilá za týždeň, aby ste zabránili ochabnutiu pokožky.

6. Zostaňte hydratovaní

S pribúdajúcim vekom pokožka stráca svoju elasticitu, čo vedie k tvorbe vrások. Je preto veľmi dôležité piť dostatok vody na udržanie elasticity pokožky.

7. Vyskúšajte prírodné prostriedky

Jedzte veľa uhoriek. Táto zelenina má vysoký obsah vody, ktorá pomáha hydratovať pokožku. Môžete z nej vytlačiť aj šťavu, ktorú rozotriete na miesta, ktoré sa vám zdajú ochabnuté. Nechajte zaschnúť.

Skvelým pomocníkom sú aj citróny. Ich vonkajšie použitie zvyšuje produkciu kolagénu, vďaka čomu je pokožka hladšia a tónovaná. Štúdie ukazujú, že aloe vera robí s kožou zázraky, lieči rany a popáleniny a slúži aj ako zvlhčovač. Rozlomte list a extrahujte gél. Naneste priamo na pokožku a nechajte pôsobiť 15 až 20 minút. Potom umyte vodou.

8. Zvážte rádiofrekvenčné postupy

Spomedzi neinvazívnych zákrokov na ošetrenie kožných vrások je rádiofrekvencia jednou z najpoužívanejších. Používa sa na spevnenie a omladenie ochabnutej pokožky tváre.

9. Pravidelne plávajte

Pri plávaní pohybujeme rukami a vykonávame odporové cvičenia, ktoré sú veľmi účinné na zlepšenie svalovej sily. Silné svaly spevňujú pokožku, najmä spodnú časť paže, ktorá býva často uvoľnená.

10. Rozmaznávajte svoju pleť

Dávajte pozor na to, aký druh šampónu, mydla a prostriedky na umývanie riadu používate. Mnohé z nich obsahujú sírany, ktoré môžu vysušovať a dráždiť pokožku, takže je menej pružná. Prílišné slnenie a chlórovaná voda môžu ovplyvniť jej elasticitu. Ak chcete chrániť pokožku pred ochabnutím, použite peeling, aby ste sa zbavili odumretých kožných buniek a zvýšili krvný obeh. Okrem toho by ste si mali na tvár dvakrát denne nanášať krém. Uistite sa, že obsahuje zložky ako aloe vera a vitamíny C, E a A, ktoré podporujú hydratáciu pokožky a zvyšujú tvorbu kolagénu a elastínu.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie pokožka elasticita

2022-11-26 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia