Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Robte to ako INDOVIA: Ak sa zameráte na TENTO telesný ORGÁN, odhalíte tajomstvo DLHOVEKOSTI

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zoberte si príklad od obyvateľov Indie! Nie je ničím nezvyčajným, že sa tam ľudia i napriek chudobným podmienkam v krajine dožívajú vysokého veku. Ako je to možné?

India je kolískou dlhovekosti! Ako sa píše na brightside.me, Indovia sa bežne dožívajú 100 rokov a nepotrebujú k tomu drahé procedúry. V čom je ich tajomstvo? Zameriavajú sa na zdravie čriev. Podľa nich práve tráviace ťažkosti spôsobujú rôzne choroby, kožné problémy a rýchlejšie starnutie. Pozrite sa na 7 indických tipov, ako zostať dlhšie mladí a udržať si pevné zdravie. 

Čítajte tiež: Stačia DVA poháre a NÁSLEDKY budú HORŠIE ako po zjedení HAMBURGERU: Tieto VÍNA sú cukrovou bombou

1. Vyhnite sa popíjaniu vody tesne po jedle

Podľa indickej ajurvédy by ste nemali piť vodu tesne pred a hneď po konzumácii jedla. Keď sa napijete pred jedlom, zriedite žalúdočné tekutiny, ktoré sú zodpovedné za trávenie. Popíjanie hneď po jedle zase ovplyvňuje stav jedla v žalúdku. Ak trávenie nefunguje, pokožka trpí a hrozí aj obezita. Špecialisti odporúčajú 30-minútové pitné okno pred aj po jedle.

2. Chute, ktoré by ste mali zahrnúť do stravy

Indovia konzumujú vyvážené jedlá pozostávajúce zo všetkých 6 chutí, vrátane sladkej, slanej, kyslej, horkej, štipľavej a sťahujúcej, ktorá zviera ústa, otupuje jazyk a sťahuje hrdlo. Je to napríklad chuť nezrelých banánov. Táto kombinácia môže zlepšiť vašu imunitu.

3. Každý deň konzumujte lyžicu ghee

Príčinou alergií sú toxíny. Indovia odporúčajú konzumovať ghee, ktoré ich neutralizuje. Pridajte si do jedla jednu lyžicu denne. Ghee neobsahuje rovnaké množstvo mliečnych bielkovín ako bežné maslo, takže aj tí, ktorí netolerujú mliečne výrobky, si ho môžu dopriať v malej miere.

Robte to ako INDOVIA:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Na boj proti alergiám je dobrý zázvor, rasca a čierne korenie

Hrejivé koreniny podľa ajurvédy zlepšujú trávenie. Okrem toho pomáhajú odstraňovať alergie tým, že nakopnú imunitný systém. Zázvor si môžete pridať do čaju, býva dobrým dochucovadlom teplých jedál rovnako ako rasca a čierne korenie.

5. Vyhýbajte sa studeným jedlám

Indickí odborníci odporúčajú vyhýbať sa studeným a spracovaným potravinám. Sú oveľa ťažšie stráviteľné a môžu viesť k tvorbe toxínov.

6. Vyhnite sa konzumácii tvarohu v noci

Ľuďom s kyslým refluxom alebo poruchami trávenia sa odporúča, aby sa večer vyhýbali jogurtu alebo tvarohu. Dôvodom je, že môže spôsobiť zápchu, keď je systém pripravený na spánok. Je však úplne v poriadku, ak si ho doprajú v priebehu dňa.

7. Zobuďte sa 2 hodiny pred východom slnka

Najjednoduchší spôsob, ako viesť zdravý život, je podľa indických lekárov správny denný režim. Zahŕňa to napríklad prebudenie sa 2 hodiny pred východom slnka. Okrem toho musíte jesť v správnom čase a chodiť spať včas.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaDlhovekosť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9