Hlavné JEDLO prispieva k tvorbe SKLERÓZY multiplex: ZVYŠUJE počet špeciálnych BUNIEK v tele!

Zdroj: gettyimages.com
2022-03-05 14:00:00

Medzinárodný vedecký tím zistil, že dôvodom vzniku sklerózy multiplex sú prozápalové bunky v krvi, konzumácia väčšieho množstva mäsa a menej baktérií v črevách tráviacich sacharidy. 

 

Stále viac dôkazov naznačuje, že baktérie, ktoré žijú v našom čreve ovplyvňujú imunitný systém. A rovnako, čo jeme, pôsobí na baktérie v črevách, ako sa píše na sydney.edu.au.

Čítajte tiež: Veľa ľudí ZOMIERA počas SEXU alebo po ňom: PATOLÓG vysvetľuje, PREČO!

Výskyt sklerózy multiplex možno pozorovať najmä v Austrálii, či Spojených štátoch. Na chorobu tak má určitý vplyv geografická poloha a aj miestna strava. Ide v podstate o autoimunitné ochorenie mozgu, ktoré postihuje menej ako tri milióny obyvateľov na svete. Prejavuje sa stavom, kedy telo napáda izoláciu, ktorá obklopuje jeho nervy. Avšak, čo spôsobuje tieto "útoky", zatiaľ nie je známe.

Ide o prvú štúdiu ktorá využíva integrovaný prístup na analýzu vplyvu medzi stravou, črevným mikrobiómom, imunitným systémom a tiež ich prínos k patogenéze ochorenia ľudí, trpiacich sklerózou multiplex,“ povedala docentka Laura Piccioová z univerzity vo Washingtone, ktorá pôsobí na Fakulte medicíny v Sydney.

Výskumníci zistili, že za najsilnejším prepojením je konzumácia mäsa. Vyššia spotreba mäsa, ktorú zistili u ľudí so sklerózou multiplex, súvisela aj so zvýšeným počtom buniek T-17 v imunitnom systéme a množstvom S – adenosyl- L- metionínu v krvi. Výskum bol publikovaný v eBioMedicine

Zdravá skupina ľudí, ktorú výskumníci pozorovali, mala denne v priemere iba trocha mäsa – 28 gramov. Avšak, tí s chorobou jedávali viac ako dvojnásobok mäsa v porovnaní so zdravými. Do budúcna chcú, aby mal výskum viac ľudí postihnutých ťažším priebehom choroby. Výskumníci tak chcú pochopiť viac o následkoch medzi ekosystémami baktérií, stravou a reakciou imunitného systému. Rovnako dúfajú, že pomôžu zmierňovať symptómy u ľudí so sklerózou multiplex.

Fotogaléria


Tagy:
jedlo mäso skleróza

2022-03-05 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia