Veľa ľudí ZOMIERA počas SEXU alebo po ňom: PATOLÓG vysvetľuje, PREČO!

Zdroj: gettyimages.com
2022-03-05 06:00:00

Každá nadmerná fyzická aktivita zaťažuje ľudské srdce. Žiaľ, tí, ktorí majú kardiálne problémy, sú v priamom ohrození života. Dokonca aj vtedy, keď sa venujú jednej príjemnej činnosti...

 

Ide o klasický sex. Našťastie sa celkovo vyskytuje len 0,6 percent prípadov smrti počas alebo po sexe. Nie je však dôvod na strach počas milovania sa. Naopak, počas sexu sa v tele uvoľňuje hormón oxytocín – hormón lásky, ktorý znižuje krvný tlak, podporuje imunitný systém a pomáha k lepšiemu spánku. 

Čítajte tiež: Jedenie RÝB a popíjanie KÁVY ako spúšťače: Za rast OCHLPENIA na tvári si ženy môžu samé!

V prípade náhlej smrti ide najčastejšie o dôvod fyzickej námahy, či liečivých látok, ako napríklad prípravky na podporu erekcie, ako sa uvádza na sciencealert.com. Rovnako však za to môťu aj nelegálne drogy ako kokaín.

Štúdia súdnej pitvy 32-tisíc prípadov rýchlej smrti za obdobie 33 rokov v Nemecku odhalila, že 0,2 percent úmrtí nastalo počas sexu. Smrť zasiahla väčšinou mužov - ich priemerný vek bol 59 rokov, pričom najčastejším príznakom bola zastáva srdca, známy ako infarkt myokardu. 

Mladší znamená zdraví, bez problémov? NIE

Štúdiá publikovaná v JAMA Cardiology objavila náhlu smrť v 6 847 prípadoch, ktoré sa dostali do centra pre srdcovú patológiu v St. George v období január 1994 až marec 2020. V 17 prípadoch išlo o úmrtia počas alebo do hodiny po sexe.

Priemerný vek obetí bol 38 rokov, z toho 35 percent prípadov nastalo u žien. Ide o väčšie číslo ako v predchádzajúcich štúdiách. Nepatria však medzi typické úmrtia spôsobené infarktom ako u starších mužov. Polovica prípadov mala charakter normálneho srdca. Príčinou smrti bol abnormálny srdcový tep, zvaný aj ako syndróm náhlej arytmickej smrti.

Zástava srdca môže nastať aj pri zmene srdcového rytmu v dôsledku nedostatočného prísunu kyslíka. U mladších v dospelom veku, ktorým diagnostikovali dané stavy, sa odporúča odborná rada s kardiológom ohľadom sexuálneho aktu. Avšak, nízky počet úmrtí v štúdiách ukazuje, že riziko smrti je naozaj malé. A to aj u ľudí, ktorí majú problémy so srdcom.


Tagy:
sex úmrtie

2022-03-05 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia