Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nedostatok SEXU vás môže OHROZIŤ: Takto sa PREJAVÍ na tele obdobie sucha!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Dlhšia prestávka so sexom je síce pre zadaných nepredstaviteľná, no u tých bez stáleho partnera ide často o realitu. Buď sú zaneprázdnení, alebo jednoducho nikoho nestretli. Zmenu pocíti aj vaše telo!

Úzkosť a stres

Ak nemáte často sex so svojím partnerom, môže sa stať, že sa emocionálne od seba vzdialite. Nielenže utrpí intimita, ale takto nebudete "prepojení", budete sa od seba viac vzdiaľovať a o svojich pocitoch nebudete toľko hovoriť. Minimum sexu alebo žiadny tak zatvára dvere k lepšej komunikácii s partnerom. Nakoniec budete mať pocit, že nemáte vedľa seba podporu pri zvládaní stresových situácií. Tak budete zažívať väčší stres a úzkosť.  

Čítajte tiež: Tieto JEDLÁ spúšťajú PÁLENIE pri močení: Nemusí byť za tým len INFEKCIA močových ciest!

Navyše, sex spôsobuje, že vaše telo uvoľňuje hormóny, ako je oxytocín a endorfíny. Tieto hormóny vám môžu pomôcť zvládnuť účinky stresu, ako sa píše na webmd.com. Oxytocín má ďalšiu výhodu v tom, že vám pomáha kvalitnejšiemu spánku.

Pamäť

Výskumy sú síce v tejto oblasti v počiatočnom štádiu, ale ukázali, že ľudia, ktorí majú často sex, si lepšie vybavujú spomienky. Existujú náznaky, že sex môže pomôcť vášmu mozgu k rastu neurónov a celkovo lepšie fungovať. Pamäť tak budete mať lepšiu. 

Imunitný systém

Pravidelný sex môže pomôcť vášmu telu bojovať proti chorobám. Ak ho máte menej často, môže to viesť k častejšiemu prechladnutiu a podobne. V jednej štúdii sa ukázalo, že vysokoškoláci, ktorí mali sex jeden až dvakrát týždenne, mali vyššie hladiny určitej protilátky imunoglobulín A, ktorá hrá dôležitú úlohu vo vašom imunitnom systéme.

Vaginálne steny a lubrikácia

Ak ste žena, ktorá prešla menopauzou, máte ďalší dôvod, prečo pokračovať v sexe. Bez pravidelného pohlavného styku sa vaša vagína môže stiahnuť a jej tkanivá sa stenčia. Je pravdepodobnejšie, že sa pri sexe zrania alebo dokonca krvácajú. Môže ísť o nepríjemné stavy, ktoré môžu zapríčiniť, že sa žena ešte viac vyhýbajú sexu.

Nedostatok SEXU vás môže
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zmeny súvisiace s menopauzou, ako je vaginálna suchosť a podráždenie, môžu byť liečené lubrikantmi, zvlhčovačmi alebo nízkymi dávkami estrogénu.

Rakovina prostaty

U mužov môže to, ako často majú sex, súvisieť s ich šancami na rakovinu prostaty, ale dôkazy sú zmiešané. V jednej veľkej štúdii s takmer 30 000 mužmi tí, ktorí uviedli, že ejakulovali v priemere viac ako 21-krát za mesiac, mali počas života nižšie riziko rakoviny prostaty v porovnaní s tými, ktorí ejakulovali štyrikrát až sedemkrát za mesiac.

Strata libida

Hoci to nemusí platiť u každého, no čím dlhšie sú niektorí bez sexu, tým menej po ňom túžia. Prestane im jednoducho chýbať. Preto niektorí zažívajú útlm libida až jeho stratu. V tomto prípade platí "zíde z očí, zíde z mysle". Naopak, iní zase ťažšie znášajú toto obdobie a majú stále chuť. Je to individuálne. 

Menštruácia sa vám zhorší

Okrem tabletky pomôže aj sex! Podľa niektorých odborníkov je milovanie spôsobom, ako zmierniť menštruačné kŕče. Tým, že pri sexe dochádza k väčšiemu prekrveniu a stimulácii, bolesti nebudú také silné. Ak ste v celibáte, je možné, že sa vám kŕče zhoršia. 

Masturbácia ako riešenie

To však neznamená, že sa máte vrhnúť na prvého človeka, ktorého uvidíte. Dočasné obdobie "sucha" sa dá vyriešiť pravidelnou masturbáciou. Tak budú ženy lepšie pripravené na sex vo dvojici. Podľa lekárov je masturbácia veľmi prospešná, keďže sa považuje za určitú formu tréningu. Vďaka tomu majú ženy väčšiu šancu dosiahnuť uspokojenie v pohlavnom styku s partnerom. Navyše, ich telesné orgány sú v'daka tomu v lepšej kondícii! Nebojte sa objavovať svoje telo. 

Viac o téme: ZdravieSexPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9