Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úspešné novoročné PREDSAVZATIA: Vďaka týmto TRIKOM od ODBORNÍKOV konečne nepoľavíte!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Každý si už v živote dal novoročné predsavzatie a potom ho porušil. Nie ste v tom sami. Aj iným sa stáva, že nedodržia, čo si zaumienili. A môžu za to často prehnané ambície. Čo je ešte na vine?

Ruku na srdce, koľkokrát ste si už povedali, že v novom roku sa budete lepšie stravovať, začnete cvičiť, menej používať mobil či pozerať televízor? Výskum ukázal, že až 80 percent všetkých novoročných predsavzatí končí neúspechom. 

Ako sa píše na mirror.co.uk, niekedy sú totiž nerealistické, nedosiahnuteľné a končia porážkou a sklamaním zo seba samého. A pritom, aby sme ich naplnili, netreba veľa. Stačí, ak si stanovíme menšie ciele, ktoré sa nám podarí dosiahnuť. Toto sú podľa odborníkov najlepšie rady, ako dokončiť to, čo sme si predsavzali.

Čítajte tiež: Cukor DOSTANE z tela VON: Táto POTRAVINA znižuje hladinu GLUKÓZY už za 30 minút!

Menej alkoholu

Aby si telo odpočinulo od alkoholu, bezalkoholový január stačiť nebude. Štúdia z University of Sussex zistila, že väčšina ľudí pravdepodobne opäť začne piť vo februári, alebo pár týždňov potom. Aby sme s týmto zlozvykom nezačali, zapisujte si, koľko ušetríte, ak si nekupujete alkohol. Dopriať by ste si mali aj viac spánku. U ľudí, ktorí spia menej ako sedem hodín, je oveľa pravdepodobnejšie, že budú mať slabšiu vôľu a nalejú si. Nehovorte si, že nesmiete. Namiesto toho, aby ste povedali "nedám si pivo" a potom okamžite túžili napiť sa, preformulte si svoje myšlienky. Skúste si namiesto toho povedať niečo v zmysle, "dám si radšej pohár pomarančovej šťavy". Nestresujte sa, stres je váš nepriateľ. Výskum ukázal, že ľudia, ktorí začali cielene relaxovať, znížili príjem alkoholu počas nasledujúceho týždňa.

Ako schudnúť?

Sledujte, koľko vážite. Podľa odborníkov na zdravú výživu a diétu, každodenné váženie a vedenie si záznamov o hmotnosti, pomáha ľuďom schudnúť. Realizujte to minimálne 66 dní. Toľko podľa expertov trvá, kým si vytvoríte návyk. Nechudnite sami. Miera úspešnosti sa zvýši o 42 percent, keď sa do toho pustíte viacerí. Oslovte k tomu partnera, či priateľov. Spolu vám to pôjde oveľa ľahšie.

Úspešné novoročné PREDSAVZATIA: Vďaka týmto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Viac cvičenia

Podľa štúdií je pravdepodobnejšie, že cvičebný režim budete dodržiavať vtedy, ak ho budete vykonávať s priateľmi. Výskum University College London ukázal, že páry, ktoré spolu cvičia, majú trikrát väčšiu pravdepodobnosť, že dosiahnu svoj cieľ. Cvičte vonku. Ľudia, ktorí praktizujú outdoorové cvičenie, v tom zotrvajú oveľa dlhšie ako tí, čo cvičia v posilňovniach. Rozprúďte svoje endorfíny. Lepšia nálada zaručí, že začnete cvičiť pravidelne a zostanete vo forme. Buďte konzistentní. Odborníci sú presvedčení, že cvičenie v rovnakú dennú hodinu je dôležité pre dodržanie cvičebného plánu a pravidelnosť. Nemusí to byť hneď ráno, stačí, keď sa budete držať rutiny.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaPredsavzatie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9