GYNEKOLOGIČKA upozorňuje na nosenie slipových VLOŽIEK: Toto vám HROZÍ!

Zdroj: gettyimages.com
2022-01-02 15:00:00

Občas ich použije každá žena. No nie sú práve najvhodnejšie. Odborníčka upozorňuje na slipové vložky, ktoré na prvý pohľad vyzerajú, že nemajú ako ublížiť.

Väčšina žien zvykne nosiť slipové vložky vtedy, keď im začne menštruácia, no nie je ešte silná, alebo naopak, na konci cyklu, keď slabne a klasické vložky už nie sú potrebné. Taktiež po nich siahnu, ak ich z nejakých príčin trápi výtok. Gynekologička však varuje, že slipové vložky nie sú vhodné a môžu byť spúšťačom nepríjemných zdravotných problémov, ako sa píše na mirror.co.uk.

Čítajte tiež: Preč so ZÁPACHOM po vyprážaní: Účinný TRIK, ako ho ODSTRÁNIŤ v priebehu niekoľkých minút!

Radšej bez slipových vložiek

Odborníčka sa prostredníctvom sociálnej siete TikTok pravidelne prihovára svojim 95 000 sledovateľom, aby im pomohla a odpovedala na otázky, ktoré zaujímajú pacientov. V jednom zo svojich videí hovorí o slipových vložkách a nebezpečenstvách ich každodenného nosenia. Ako povedala, slipové vložky by sa nemali nosiť každý deň. Prináša to nebezpečenstvo, čo používateľov doslova šokovalo.

Gynekologička Annie prezradila, že príliš časté nosenie týchto vložiek môže spôsobiť kontaktnú dermatitídu – červenú svrbivú vyrážku spôsobenú priamym kontaktom s dráždivou látkou. Často sa jej ženy sťažujú na podráždenie vagíny. Veľa z nich si všimne červenú ohraničenú líniu okolo vulvy, čo je znakom prílišného nosenia slipových vložiek.

Ak nosíte slipové vložky každý deň, Annie má radu: „Odporúčam mať pri sebe náhradnú spodnú bielizeň. Keď pocítite výtok, okamžite ju vymeňte za novú. V každom prípade nenoste vložky. Vaša vulválna pokožka ich nemá rada."

Annieino video rýchlo nazbieralo neuveriteľných 11,3 milióna videní, pričom mnohí boli jej radou šokovaní. Od zverejnenia video získalo viac ako 470 000 lajkov a 5 000 komentárov, z ktorých mnohé boli od ľudí, ktorí ani netušili, koľkí nosia tieto vložky. Objavili sa rôzne reakcie, jedna žena dokonca dodala, že nosením denných vložiek produkujete viac výtoku. Dôležité je nechať svoju citlivú pokožku dýchať. Ďalší komentár bol od ženy, ktorá poradila ostatným ženám, aby radšej nosili menštruačnú spodnú bielizeň. 

@anniedeliversmd #obgyn #vulva #contactdermatitis #pantyliners #skin #doctor #women #girls #momsoftiktok #nurse #medical #health #fyp ♬ No Air (feat. Chris Brown) - Jordin Sparks

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia slipové vložky

2022-01-02 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia