Bojuje nielen proti RAKOVINE: BYLINKA, ktorá ZNÍŽI hladinu CUKRU v krvi až o 25 percent!

Zdroj: gettyimages.com
2021-12-26 14:00:00

Hoci hladina cukru v krvi zvykne u každého kolísať, čo je prirodzené, niektorí majú problém s jeho dlhodobo vyššou hladinou. To už nie je sranda, keďže hrozia zdravotné ťažkosti. Našťastie, jedna bylinka si s tým poradí.!

Senovka grécka bola po stáročia propagovaná ako protijed, pretože jej účinky sú široké a silné. Je uznávaná najmä pre svoje protirakovinové vlastnosti, pričom celý rad štúdií preukázal, že je schopná inhibovať proliferáciu malígnych buniek. Toto jedlé korenie má však výhody, ktoré siahajú ďaleko než za jeho protirakovinové vlastnosti.

Podľa niektorých vedcov môže tiež zabrániť cukrovke. Štúdia publikovaná v časopise European Journal of Clinical Nutrition to potvrdzuje a ukazuje, že hladina cukru v krvi po konzumácii senovky gréckej skutočne výrazne klesá, ako sa píše na express.co.uk!

Čítajte tiež: NAJHORŠIA poloha pri spánku, ktorá potichu NIČÍ telo: Zaťažené KĹBY a narušená CHRBTICA

Výskumný tím poznamenal: „Diéta so senovkou gréckou výrazne znížila hladinu cukru v krvi nalačno a zlepšila glukózový tolerančný test. Došlo k 54-percentnému zníženiu 24-hodinovej námahy glukózy v moči. Celkový cholesterol v sére LDL a VLDL cholesterol a triglyceridy boli tiež významne znížené. Frakcia HDL cholesterolu však zostala nezmenená. Tieto výsledky naznačujú užitočnosť senovky gréckej pri liečbe cukrovky."

Výskum naznačuje, že tieto účinky možno pripísať rozpustnej vláknine korenia, ktorá pomáha znižovať hladinu cukru v krvi tým, že spomaľuje vstrebávanie sacharidov.

Výrazné zníženie cukru v krvi

Štúdia sa uskutočnila s cieľom vyhodnotiť účinky senovky gréckej na zníženie cholesterolu a cukru v krvi v priebehu ôsmich týždňov. Pacientom s cukrovkou sa denne podávalo 10 gramov práškových semien senovky gréckej zmiešaných s jogurtom alebo namočených v horúcej vode.

„Zistenia ukázali, že hladina cukru v krvi nalačno (FBS), triglyceridov (TG) a cholesterolu z lipoproteínov s veľmi nízkou hustotou (VLDL) sa výrazne znížili (25 percent, 30 percent a 30,6 percent v uvedenom poradí) po užití senovky gréckej namočenej v horúcej vode. Pritom nedošlo k žiadnym významným zmenám u účastníkov, ktorí konzumovali senovku zmiešanú s jogurtom," uvádzajú vedci. 

Okrem vyššie uvedených výhod výskumníci naznačili, že semienko môže byť účinné aj pri liečbe zápchy, mužskej impotencie, vypadávania vlasov a ochorení obličiek. 

Pozor na hypoglykémiu

Ale rovnako ako iné bylinky na znižovanie hladiny cukru v krvi, aj senovka grécka môže pri príliš častej konzumácii spôsobiť pokles hladiny na suboptimálne hodnoty, čo môže viesť k hypoglykémii. Ďalšie potenciálne vedľajšie účinky konzumácie senovky gréckej môžu zahŕňať hnačku, nevoľnosť a iné ochorenia tráviaceho traktu.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie cukrovka bylinka prevencia senovka grécka

2021-12-26 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia