Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ovsenými vločkami k ZLEJ pleti: 6 ranných OMYLOV, ktoré stoja za PROBLÉMAMI s pokožkou!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nielen fajčenie a alkohol zruinujú pokožku! Vplyv na to majú i zdanlivo nevinné zvyky, ktoré automaticky robíte každé ráno. Možno tam je zakorenený problém, prečo sa neviete zbaviť otravných vyrážok.

Ak chcete mať krásnu pleť, treba sa o ňu dôkladne starať. Starostlivosť zahŕňa správne čistenie, vyživovanie a hydratovanie. Aj keď sa jej pravidelne venujete, otázkou je, či tým pleti skutočne prospievate. Ako radí portál brightside.me, keď chcete mať dokonalú čistú a zdravú pleť, treba sa vyvarovať týchto omylov. Tieto zvyky môžu sabotovať vašu cestu za krásnou pokožkou.

Čítajte tiež: ANÁLNY problém, kvôli ktorému mnohí POTICHU trpia: ODHAĽTE konečne, čo je za tým!

1. Každý deň raňajkujete ovsené vločky

Dať si ráno misku ovsených vločiek je zdravý spôsob, ako začať deň. Ak ich však konzumujete každý deň, môžete si neúmyselne poškodiť svoje telo a pokožku. Keď jete ovsené vločky príliš často, pripravujete svoje telo o ďalšie základné živiny, čo môže viesť k podvýžive a spôsobiť suchú a šupinatú pokožku.

Ovsenými vločkami k ZLEJ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Sprchujete sa pridlho

Dlhá horúca sprcha je skvelým spôsobom, ako sa ráno prebrať najmä, keď je vonku chladno. Ale keď sa to stane vašou dennou rutinou, pokožka spokojná nebude. Horúca voda poškodzuje ochrannú vrstvu kože, tá sa vysušuje a predčasne starne. Ak si počas sprchovania umývate aj tvár, môžete si poškodiť kapiláry na tvári, ktoré sa teplom rozšíria a pokožka je tak náchylnejšia na zápal.

3. Ráno pijete kávu ako prvú

Mnoho ľudí si nevie predstaviť ráno bez horúcej šálky. Ak ju však pijete každý deň ešte pred raňajkami, môžete svojej pokožke viac uškodiť ako pomôcť. Káva je silné diuretikum, čo znamená, že môže spôsobiť miernu dehydratáciu. Tá zase sťaží toxínom cestu von z tela a vám sa začnú tvoriť predčasné vrásky.

4. Opaľovací krém si nanášate len vtedy, keď svieti slnko

Opaľovací krém pomáha chrániť pokožku pred slnečnými lúčmi, ale mali by ste ho používať aj vtedy, keď trávite celé dni vo vnútri. Hoci sklo v autách, v domácnostiach a kancelárskych priestoroch blokuje väčšinu UVB lúčov, stále nechráni vašu pokožku pred škodlivými UVA lúčmi. Najlepšie urobíte, ak ho budete používať aj vo vnútri, aby ste pokožku zachovali mladú.

5. Držíte sa rovnakej rutiny v starostlivosti o pleť

Keď sa ráno ponáhľate, je jednoduchšie použiť rovnaký čistiaci a hydratačný prípravok na tvár, aký ste použili predošlú noc. Používanie rovnakých produktov každý deň však vašej pleti neprospieva. Aby vyzerala čo najlepšie, dermatológovia odporúčajú meniť návyky a produkty v starostlivosti o pleť podľa ročného obdobia. Napríklad, keď sa ochladí, prejdite z exfoliačného čistiaceho prípravku na jemnejší výrobok.

Ovsenými vločkami k ZLEJ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

6. Zle si čistíte tvár

Ak ste si niekedy všimli, že vaša tvár vyzerá mastne, keď vstanete, existuje na to vysvetlenie. Vaše telo počas noci stráca vodu a aby zabránilo dehydratácii, začne produkovať viac mazu. Ak chcete predísť mastnej pleti, nepoužívajte čistiace prostriedky s drsným zložením. Je lepšie umyť si tvár vlažnou vodou s použitím jemného čistiaceho prostriedku. Pred tým, ako ju osušíte, naneste si na tvár hydratačný krém. 

Viac o téme: ZdraviePokožkaPrevenciaZlozvyky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9