Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vysoký CHOLESTEROL doslova VYPLAVÍ z tela von: Bežné OVOCIE odstráni tukové látky!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Toto nenápadné ovocie ukrýva v sebe veľkú silu. Práve preto, že ho máme k dispozícii celoročne, ho mnohí podceňujú. Škoda. Po tomto zistení bude súčasťou vášho vianočného stola!

Počet ľudí, ktorí zápasia s vysokým cholesterolom, je stále viac. Môže za to zlá životospráva, nedostatok pohybu a neustály stres. Ak sú jeho hladiny dlhodobo príliš vysoké, môže spôsobiť závažné srdcové ochorenia. Nie je žiadnym tajomstvom, že zmeny životného štýlu ho môže znížiť bez pomoci liekov. Stačí do jedálnička pridať tie správne pokrmy, ako sa píše na express.co.uk. Podľa odborníka na výživu Roba Hobsona jednou z top potravín na zníženie cholesterolu je hruška. Môže za to je jej obsah.

Čítajte tiež: Žena sa UMÝVA a používa dezodorant len RAZ týždenne: ZMENA na tele, ktorú si nevie vynachváliť!

„Hrušky sú totiž plné zdravej rozpustnej vlákniny nazývanej pektín,“ konštatoval Hobson. 

Tá sa podľa neho v črevách zmení na látku gélového typu, ktorá sa prichytí na cholesterol a následne ho odstráni z tela. Hlavne muži by hrušky mali zaradiť do svojho jedálnička. Práve oni totiž trpia nedostatkom vlákniny viac ako ženy. Ak vám hruška samotná nechutí, stačí ju pridať do smoothies, ovsenej kaše, alebo do šalátu so syrom. Do tela tak dostanete potrebnú vlákninu aj dostatok zinku. 

„Keď hrušku spojíte s ovsom, dosiahnete optimálne výsledky, keďže táto obilnina vďaka obsahu beta-glukánov má schopnosť znížiť cholesterol,“ vysvetlil Hobson.

Vysoký CHOLESTEROL doslova VYPLAVÍ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Aké účinky majú hrušky?

To, že vláknina má pozitívny vplyv na cholesterol je známa vec, no dokáže tiež znížiť riziko vzniku srdcových ochorení a cukrovky typu 2. Napomáha aj pri chudnutí a je skvelým prírodným pomocníkom na mnoho zdravotných neduhov, ktoré mnohých trápia. O hruškách je tiež známe, že podporujú trávenie, zbavujú telo voľných radikálov a poradia si s vysokým tlakom. Vďaka ich konzumácii budú aj pleť a vlasy vyzerať oveľa zdravšie. 

Ďalšie výhpdy hrušiek: 

  • znižujú cholesterol
  • majú antioxidačné a protizápalové vlastnosti
  • upravujú trávenie
  • znižujú hladinu cukru v krvi
  • chránia pred srdcovými chorobami
  • zlepšujú stav pokožky a vlasov
  • detoxikujú

Do boja s vysokým cholesterolom

Pektín sa nenachádza len v hruškách, ale aj v inom ovocí, ako je hrozno, čerešne a bobuľové ovocie, ktoré môžu tiež prospieť k zníženiu cholesterolu. Ďalším spôsobom, ako dostať cholesterol pod kontrolu, je pitie mlieka obohateného o rastlinné steroly. Ide o skupinu látok prirodzene sa vyskytujúcich v rastlinách. Výskum podľa Hobsona odhalil, že práve steroly môžu znížiť cholesterol až o 10 percent. Pridávajú sa do potravín, ako sú mlieko, mliečne výrobky a margaríny. 

„Ak ich zaradíte do jedálnička, výsledky sa dostavia už do troch týždňov,“ dodal.

Viac o téme: HruškaZdravieCholesterolPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9