Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Nenechávajte SVIEČKY dlho HORIEŤ: DOPAD na životne dôležitý ORGÁN v tele!

(Zdroj: gettyimages.com)

Dlhé jesenné večery si mnohí spestrujú vonnými sviečkami, ktoré navodzujú príjemnú atmosféru. Hoci pri nich človek zrelaxuje, môžu ukázať svoju odvrátenú tvár. Dôkazom je mladá žena, ktorú po zobudení nemilo prekvapila jedna vec!

Každý by potvrdil, aké ľahké je zaspať pri horiacej vonnej sviečke. Málokto však vie, že by to mohlo mať následky druhý deň.

Čítajte tiež: 4 bežné POTRAVINY, ktoré ÚTOČIA na vysoký cholesterol: Nebezpečný STAV dajú do poriadku!

Poškodzujú pľúca

Na sociálnej sieti TikTok sa objavilo video so šokovanou ženou, ktorá ukazuje, čo sa jej stalo s nosom po tom, ako sa ráno prebudila. Vnútro nozdier sa jej sfarbilo dočierna, ako sa píše na the-sun.com! Tento, na prvý pohľad, nezvyčajný jav má podľa lekára jednoduché vysvetlenie. Na vine sú zapálené sviečky, ktoré, ako sa žena sama priznala, nezahasila, zatiaľ čo išla spať.

Lekár, ktorý reagoval na toto video, upozornil, že sviečky môžu zmeniť sfarbenie sliznice v nozdrách. Čierna farba vnútra nozdier u ženy v skutočnosti signalizuje sadze. Je tu však ešte jeden problém.

„Čo robí vonné sviečky nebezpečnými, je to, že sa môžu dostať do pľúc a spôsobiť poškodenie tohto orgánu. Preto si zapamätajte jednu vec. Nikdy sviečky nenechávajte horieť príliš dlho a zahaste ich,“ varuje odborník.

Jedna z hlavných príčin požiaru

Iný používateľ zase má obavy o bezpečnosť a poznamenal, že horenie sviečok je jednou z hlavných príčin požiarov v domácnosti. Potvrdzuje to aj Národná asociácia požiarnej ochrany, podľa ktorej je horenie sviečok jednou z piatich hlavných príčin požiarov v domácnostiach spolu s varením, kúrením, elektrickými problémami a fajčením.

@lifeofadoctor

Dangers of scented candles #doctorsoftiktok #candle #learnontiktok #edutok

♬ Death By Glamour - Toby Fox
Viac o téme: SviečkyZdraviePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9