Najväčší OMYL, ktorému podľahli mnohé ženy: ZDRAVŠIE je vysušiť si vlasy FÉNOM

Zdroj: gettyimages.com
2021-10-25 12:00:00

Mnohí odmietajú fén či kulmu, pretože poškodzujú vlasy. Kaderníčka však dvíha varovný prst a upozorňuje, že to nie je pravda! Práve naopak, ak si necháte vlasy vysušiť prirodzeným spôsobom, nemohli ste spraviť nič horšie.

Veľký mýtus! Reč je o fénovaní, ktorým si vraj ničíme vlasy. Odborníčka na vlasy, známa na sociálnej sieti TikTok pod prezývkou Nerija, sa priznala vo svojom zverejnenom videu, že sušenie vlasov pomocou fénu je zdravšie, ako ich nechať prirodzene vyschnúť na vzduchu. Dôvod je jednoduchý. V druhom prípade hrozí zvýšená lámavosť vlasov a štiepiace sa končeky.

Čítajte tiež: JEDLO, ktoré spôsobuje POKLES mozgových funkcií už za 4 TÝŽDNE: Hrozí STRATA pamäte!

Ako hovorí kaderníčka, vlas opuchne, ak sa dostane do kontaktu s vodou. Keď necháte vlasy vyschnúť na vzduchu, budú postupne puchnúť čoraz viac a na bielkoviny vo vlasoch bude vyvíjaný väčší tlak. Výsledkom je ďalšie poškodenie.

Správne sušenie vlasov spočíva v použití fénu, no treba vedieť, ako na to. Vlasy si začnite fénovať, keď budú suché približne na 70%.

Taktiež je dôležité, aby bol fén kvalitný a mal nasadenú hubicu. Ochranný prípravok na vlasy je samozrejmosťou, ako aj správna technika fénovania. Spomeňte si, s akými vlasmi odchádzate zo salónu? S krásnymi, lesklými a hladkými vlasmi! Fénom teda nič nepokazíte. 

@neri_ja

Which one do you prefer air-drying or blow-drying? ##eyeslipsface ##hair ##hairtok ##hairtips ##blowdrying

♬ Kings & Queens - Ava Max

Tagy:
fén zdravie sušenie vlasy

2021-10-25 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia