Povedzte zbohom ŠTIKÚTKE: Účinný TIP od lekára, ako ju zastavíte v priebehu pár SEKÚND!

Zdroj: gettyimages.com
2021-09-20 06:00:00

Čkanie stále mnohých vedcov privádza do rozpakov. Rekordom bolo štikútanie dlhé až 68 rokov! Najnovšie sa podľa jedného lekára tohto nepríjemného zdravotného stavu môžete zbaviť jednoduchšie, ako si myslíte.

Ľudia ho milujú! Jeden lekár pravidelne zverejňuje svoje tipy a triky, ako vyriešiť určité zdravotné problémy a iné veci, s ktorými sa stretávame v každodennom živote, na sociálnej sieti TikTok. Jeho rady sa stali virálnymi a pomohli už tisíckam užívateľov.

Čítajte tiež: POTRAVINY, z ktorých ČREVO profituje najviac: Vplyv na KRVNÝ obeh a celé telo!

Ako na to? 

Jednou z jeho najnovších tipov je spôsob, ako sa zbaviť nepríjemnej štikútky. Čkanie je spôsobené nepravidelnými elektrickými impulzmi vo vagovom nerve, ako sa píše na thesun.co.uk. Prehĺtanie vzduchu môže byť hlavnou príčinou, no spustiť ju môže tiež príliš rýchle jedenie, fajčenie alebo žuvačky. Taktiež sa za tým môže skrývať príliš časté jedenie veľkých porcií, čím si budete dráždiť membránu. Štikútka sa niekedy považuje za reflex, ktorý má chrániť človeka pred dusením.

„Aby ste sa zbavili štikútky, priložte si dva prsty priamo na záhyb zápästia a na niekoľko sekúnd zatlačte a zároveň zadržte dych,“ radí Dr. Anthony Youn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ďalší spôsob, ako ju zastaviť

Táto rada prišla po tom, čo iný lekár odhalil iný bizarný spôsob, ktorým sa možno zbaviť štikútky, no ten nie je pre slabšie povahy. Podľa doktora Karana Raja by rektálna masáž mohla pomôcť zastaviť čkanie.

„Keďže štikútka je spôsobená nepravidelnými elektrickými impulzmi vo vagovom nerve, rektálna masáž stimuluje blúdivý nerv, ktorý je súčasťou parasympatického nervového systému. Zvýšená stimulácia vagového nervu pomáha ovládať bránicu a následne zastavuje štikútku,“ vysvetľuje Dr. Raj.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia štikútanie čkanie

2021-09-20 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia