Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Koniec myšlienkam, ktoré vám BRÁNIA v sladkom SPÁNKU: Vojenská metóda sľubuje RELAX do 2 minút!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Chodievate do postele s hrôzou, ako dlho vám zase bude trvať, kým zaspíte? Koniec prebdeným nociam a počítaniu ovečiek! Je načase to zmeniť a vyskúšať jeden trik, vďaka ktorému sa ponoríte do ríše snoch za 2 minúty.

Počuli ste už o vojenskej metóde? V knihe Lloyd Bud Winter, Relax and Win: Championship Performance, sa uvádza sedem jednoduchých krokov, ako zaspať za menej ako dve minúty. Ak teda patríte k tým, ktorým bránia nekonečné myšlienkové pochody v sladkom spánku, táto technika sa vám bude hodiť. 

Ako na to? 

V prvom rade uvoľnite celú tvár vrátane svalov v ústach. Následne spustite ramená, aby ste uvoľnili akékoľvek nahromadené napätie, pričom nechajte ruky klesnúť vedľa tela, ako sa píše na independent.co.uk.

Čítajte tiež: NÁPOJ, ktorý vás priblíži k MŔTVICI: Do niekoľkých HODÍN TAKTO zamáva s telom

Teraz je čas vydýchnuť, uvoľniť hrudník, pokračovať v uvoľňovaní nôh, stehien a lýtok. Predstavte si relaxačnú scénu v mysli na aspoň 10 sekúnd. Ak fantázia nie je vašou silnou stránkou, zopakujte slovo „nepremýšľaj“ niekoľkokrát po sebe. Do niekoľkých sekúnd by ste mali zaspať. Ak sa vám to nepodarí na prvý pokus, nezúfajte. Podľa výskumu to môže trvať až šesť týždňov, počas ktorých to budete skúšať.

Táto technika bola prvýkrát vyvinutá s cieľom pomôcť armádnemu personálu zaspať v krutých podmienkach.

Koniec myšlienkam, ktoré vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Iné techniky

Jeden z najúčinnejších spôsobo, ako ľahko zaspať je mať denný režim. Ak sa zobudíte, odpočiniete si a budete chodiť spať každý jeden deň v rovnaký čas, pomôže vám to v kvalitnom spánku.

Činnosti, ktoré vás uspia:

  • čítanie
  • jemný strečing
  • meditácia
Viac o téme: ZdravieSpánokPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9