Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zabudnite na nočnú slobodu, ktorá to len ZHORŠÍ: Prečo by ste NEMALI spať v horúčavách NAHÍ

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Keď sa konečne počastie spamätá a príde leto, plačeme, že nás v noci trápia horúčavy a my nevieme spať. Mnohí si myslia, že najlepší spôsob ako bojovať s vysokými teplotami počas noci je odhodiť pyžamo. Sú na omyle! Bude to mať presne opačný efekt.

Podľa jedného odborníka vás spánok v Evinom či Adamovom rúchu môže v skutočnosti ešte viac zahriať!

Julius Patrick, spánkový fyzilóg z nemocnice v Cromwell, v rozhovore pre Cosmopolitan uviedol, že spánok bez oblečenia môže zhoršiť kvalitu vášho spánku: „Keď spíte nahí, pot sa na tele hromadí a ostáva na koži. Akokoľvek je horúco, nezabudnite, že vaša telesná teplota počas noci poklesne. Ak máte na sebe ľahké oblečenie, to absorbuje všetok pot, ktorý sa vytvorí počas noci, a môže vás ochladiť.

Čítajte tiež: SLOVENSKÁ kuchyňa ako OCHRANA pred CHOROBAMI: TOTO zmenia kyslé UHORKY v našom tele

Zabudnite na nočnú slobodu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dôležitá je látka pyžama

Súhlasí s ním aj Dr. Guy Leschznier, neurológ a spánkový lekár, podľa ktorého môže spánok bez pyžama situáciu ešte viac zhoršiť.

„Bude vám lepšie, ak budete spať oblečení. Ak na sebe budete mať prírodnú tkaninu, ako je bavlna, funguje to ako knôt na pot a môže zlepšiť odparovanie potu. Vďaka tomu sa budete cítiť oveľa príjemnejšie, keďže vaše telo sa ochladí.“

Pridáva sa odborník na spánok Dr. Neil Stanley, ktorý je tiež za nosenie pyžama. Avšak len v tom prípade, ak je vyrobené z prírodných vlákien, ako je bavlna. Sledujte, z čoho je vyrobené a zabudnite sa umelé látky!

Ďalšie tipy

K príjemnému spánku vám dpomôže vlažná sprcha pred spaním, zatiahnuté žalúzie či vychladená miestnosť klimatizáciou ešte pred tým, než sa uložíte do postele. Odborníci taktiež odporúčaju odložiť hrubé periny na zimu a skôr sa prikryť ľahšou plachtou z bavlny, ktorá absorbuje pot. 

Skvelá je podľa Patricka aj spomínaná sprcha asi pol hodinu pred spánkom„Rýchle opláchnutie pred spaním vám môže pomôcť ochladiť sa, no zabudnite na studenú sprchu. Niektorým ľuďom môže pomôcť skôr horúca sprcha alebo kúpeľ, pretože obe možnosti znižujú teplotu tela a podporujú rýchlejší a hlbší spánok."

Viac o téme: ZdravieSpánokNahotaHorúčavy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9