Používaním ÚSTNEJ vody k zdravotným PROBLÉMOM: S týmto už skoncujte, inak HROZIA zubné KAZY

Zdroj: gettyimages.com
2021-07-20 06:00:00

Ak patríte aj vy medzi tých, u ktorých je ústna voda každodennou súčasťou starostlivosti o zuby, zrejme vás prekvapí tvrdenie zubnej lekárky. Podľa nej by sa nemala používať po umytí zubov!

Zubná pasta a kefka mnohým jednoducho nestačia. Dennú rutinu, čo sa týka čistoty o zubný chrup, zakaždým ukončia vypláchnutím ústnou vodou. Až potom majú pocit, že ich zuby sú dokonale čisté.

Čítajte tiež: Najčastejšie CHYBY pri VARENÍ, ktorými prichádzate o veľa: VÝSLEDKOM je zelenina BEZ vitamínov!

Strata fluoridu ako problém

Zubná lekárka Anna Petersonová však dvíha varovný prst a vystríha pred týmto zvykom. Na sociálnej sieti upozornila, prečo nie je dobré po umytí zubov používať ústnu vodu.

„Ak použijete ústnu vodu po čistení zubov, spôsobí vám to zubné kazy. Prestaňte s tým,“ zdôrazňuje lekárka vo videu zverejnenom na TikToku.

Hoci sú mnohí z tohto tvrdenia v šoku, odborníčka má na to vysvetlenie. Zubná pasta má okolo 1450pp fluoridu, pričom ústna voda len 220pp. Ide teda o nižšiu koncentráciu, ktorá neochráni vaše zuby dostatočne pred cukrami, ktoré prijmete. Spolu s ústnou vodou tak vypláchnete aj všetko fluorid s vysokou koncentráciou, ktorý sa nachádza v zubnej paste. V ústach vám ostane menšie množstvo fluoridu. Fluorid...

Kedy po nej siahnuť?

Petersonová však dodáva, že nie je proti používaniu ústnej vody. Sama ju totiž odporúča svojim pacientom. Dôležité však je, kedy si ňou vypláchnuť ústa. Hoci ju neodporúča hneď po vyčistení zubov, lepším riešením je použitie po jedle. Všetko, čo skonzumujeme, obsahuje nejaké cukry, takže v ústach sa tvorí kyslé prostredie a zuby sa môžu kaziť. Umytím zubov pomocou zubnej pasty a kefky by ste si kyselinu len votreli do zubov, takže to nie je dobrý nápad. Použitie ústnej vody sa však v tomto prípade javí ako ideálne!

S doktorkou súhlasí aj zubný lekár Mehy Lo Presti, ktorý neodporúča všeobecne používanie ústnych vôd. Po nich by sa malo siahnuť vtedy, ak je na to konkrétny dôvod, ako napr. po nejakom chirurgickom zákroku. Aby sme neprišli o fluorid, ústa by sa nemali po čistení zubov vyplachovať dokonca ani obyčajnou vodou.

@annapetersondental

The explanation you all asked for 🦷#GetGrafting #dentistry #lgbtq #lifestylechangestartsnow #fyp

♬ Inspiration - WavebeatsMusic

Fotogaléria


Tagy:
zdravie zuby prevencia ústna voda fluorid

2021-07-20 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia