Mnohí malú POTREBU vykonávajú celý život ZLE: Takto vyzerá správna POLOHA pri vyprázdňovaní!

Zdroj: gettyimages.com
2021-07-19 06:00:00

Dôležitá je nielen pravidelná veľká potreba, ale aj vyprázdňovanie mechúra. Ak ste sa pristihli, že chodievate na záchod príliš často, môže byť za tým nesprávna poloha pri vykonávaní malej potreby. Tá môže viesť k nepríjemným komplikáciám!

Patrí k nutnej a každodennej súčasti nášho života. Zrejme práve preto nad tým mnohí len mávnu rukou, že nejde o nič dôležité. Chyba! Podľa odborníčky Teresy Irwinovej z Texasu existuje určitá poloha pri vykonávaní malej potreby, na ktorú by mali dbať ženy. Jedine tak správne a dostatočne vyprázdnia svoj močový mechúr, ako sa uvádza na thesun.co.uk.

Čítajte tiež: Vymkol sa vám KRVNÝ TLAK spod kontroly? NÁPOJ, ktorý ho SKROTÍ až o 65 percent!

Ako vyzerá správna poloha? 

Ak je močový mechúr vyprázdňovaný nedostatočne, hrozia viaceré zdravotné problémy. Od nepríjemného pocitu až po inkontinenciu. Doktorka sa preto rozhodla zverejniť video na sociálnej sieti, v ktorom zdôrazňuje, aký vyzerá správny spôsob vyprázdňovania. Vo videu vysvetľuje, že dokonca existuje viac ako len jeden spôsob!

Mnohí sú naučení sedieť na záchode s vyrovnaným chrbtom. Podľa odborníčky však ide o nesprávny spôsob, ktorým nevyprázdnite dostatočne svoj močový mechúr. Výsledkom bude tretina moču, ktorá ostane v mechúre. Zmeňte preto vystretú polohu za inú, pri ktorej sa predkloníte a položíte lakte priamo na kolená. Netreba taktiež zabúdať na to, že pri sedení na tolaete je potrebné mať celé chodidlá položené rovno na podlahe

@dr.teresa.irwin

Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

Tagy:
zdravie malá potreba močový mechúr vyprázdňovanie

2021-07-19 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia