Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

DEHYDRATÁCIA nie je vidieť: Jednoduchý TEST, ktorý upozorní na RIZIKO a zachráni vás

(Zdroj: gettyimages.com)

S horúčavami ide dehydratácia ruka v ruke. Hoci smäd je jasným ukazovateľom, že nám chýbajú tekutiny, niekedy ho prehliadneme a ani nevieme, ako naše telo trpí a chýba mu pitný režim. Vyskúšajte túto pomôcku, ktorá prezradí, že je už zle.

Sociálnymi sieťami koluje jeden trik, ako v priebehu pár sekúnd zistiť, či nie ste dehydrovaní. Stačí len natiahnuť kožu na kĺboch prstov a dozviete sa pravdu! Hoci podľa lekára Karana Raya nejde o práve najlepší spôsob, efektívnejšie je podľa neho overiť si to na chrbte svojej ruky, teda na vonkajšej časti ruky od zápästia po prsty, ako sa uvádza na iflscience.com.

Čítajte tiež: DEZINFEKCIOU rúk k zvýšenej TOXICITE: Skrytá SCHOPNOSŤ účinnej ZBRANE proti vírusom!

Test s kožou

Natiahnite si kožu na chrbte ruky a sledujte, čo sa bude diať. Rýchlo sa narovnala? Znamená to, že máte dostatok tekutín a ste hydratovaní. Ak sa koža narovnáva pomalšie, mali by ste prijať viac tekutín. Ak by ste to isté spravili s kožou na kĺboch prstov, nešlo by o presný výsledok. Takto máte k dispozícii jednoduchý test, odborne nazvaný vyšetrenie kožného turgonu (napätia kože), ktorý sa dokonca dá urobiť aj na kojencoch, no na ich bruchu.

Ak má koža v sebe dostatočný obsah vody, dokáže sa rýchlo narovnať a vrátiť sa do svojej pôvodnej polohy. Ak jej chýbajú tekutiny, trvá jej to dlhšie.

@datmathteacher

Dehydration Check 💧 #water #IFeelWeightless #dehydrated #food #teachersoftiktok #fun #abc #xyzbca

♬ original sound - K-Breezy

Ďalšie spôsoby

Existuje niekoľko ďalších spôsobov, ako skontrolovať, či ste dehydratovaní. Jednou z nich je napr. farbu moču. Ak je tmavo žltá, pravdepodobne ste mierne dehydratovaní. Dobrým indikátorom je tiež pocit únavy, závraty alebo, ak chodíte na záchod menej ako štyrikrát denne. Spoľahlivým indikátorom je v neposlednom rade aj sucho v ústach alebo jednoducho pocit smädu.

Viac o téme: Test VodaZdraviePitný režimDehydratácia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9