ZJAZVENÁ pokožka či INFEKCIA močových ciest: To môže VYVOLAŤ spodná bielizeň, ak spravíte TOTO

Zdroj: gettyimages.com
2021-07-14 12:00:00

Nesprávny strih, či materiál môžu byť spúšťačom zápalov, mykóz a infekcií! Akých chýb sa treba vyvarovať pri výbere spodnej bielizne?

Výber nevhodnej spodnej bielizne môže spôsobiť nemalé problémy. Vo väčšine prípadov ide o otázku vkusu, zatiaľ čo niekomu vyhovujú bavlnené nohavičky, iné ženy nedajú dopustiť na čipky a tangá. Veď vyzerajú tak dobre a navyše, sú sexi! Ešte že naša pokožka a intímne partie nedokážu prehovoriť. Vedeli by rozprávať, ako veľmi trpia a aké problémy im hrozia, ako sa píše na brightside.me

Čítajte tiež: Známa TABLETKA dokáže OPRAVIŤ pokožku po SPÁLENÍ slnkom: ASPIRÍN to nie je!

Podľa odborníkov sú zo zdravotného hľadiska najvhodnejšie na nosenie bavlnené, francúzske nohavičky. Sú nevykrojené, priedušné a nehrozí pri nich, že sa budú zarezávať. Čomu by ste sa mali pri kúpe spodnej bielizne vyhnúť?

1. Čipkovaná bielizeň

Aj keď môže vyzerať lepšie ako bavlnené, jeho nosenie so sebou prináša zdravotné riziká. Čipka a iné syntetické tkaniny ľahko absorbujú pot, no zároveň nie sú priedušné a vytvárajú v intímnej oblasti dokonalú živnú pôdu pre baktérie. To často vedie k podráždeniu pokožky a rôznym infekciám. Ak sa vám vôbec nepáči bavlnená spodná bielizeň, uistite sa, že aspoň rozkrok vašich nohavičiek je podšitý bavlnou. Zabránite tak rozvoju kvasinkových infekcií.

2. Do telocvične nosíte nesprávne spodné prádlo

Je pravdepodobné, že trávite oveľa viac času výberom oblečenia do posilňovne ako tým, či sa vaša spodná bielizeň hodí na cvičenie. Pokiaľ ide o výber, nemala by byť príliš natesno. Keď sa spotíte, môže sa zarezávať do tela a podráždiť pokožku. Najlepšie urobíte, ak si zvolíte takú bielizeň, ktorá je vyrobená z prírodných tkanín a vďaka ktorej sa nebudete cítiť obmedzovaná. Po tréningu sa nezabudnite prezliecť, týka sa to aj spodnej bielizne. Vlhké prádlo môže spôsobiť, že vás začnú svrbieť intímne partie.

3. Sušíte ich v sušičke

Vloženie spodnej bielizne do sušičky je najrýchlejší spôsob, ako ju vysušiť, ale tiež to znamená, že dlho nevydrží. Teplo rozkladá látku a spôsobuje jej zmenšovanie, takže po čase začne vyzerať zbehnuto a neforemne. Spodná bielizeň je väčšinou rýchlo uschne. Nechajte ju vyschnúť radšej voľne na radiátore. 

4. Používate parfumovaný prací prostriedok

Ďalšou chybou, ktorej sa môžete dopustiť pri praní, je použitie parfumovaného prostriedku, vďaka ktorému vonia aromaticky. Umelé vône môžu spôsobiť vyrážky a alergické reakcie intímnych partií. Tie začnú svrbieť a budú podráždené. Keďže pokožka v okolí tejto oblasti je citlivejšia, je lepšie zvoliť hypoalergénny čistiaci prostriedok bez pridaných vôní.

5. Nosíte nesprávny strih bielizne

To, že určitý štýl spodnej bielizne je trendy a vyzerá dobre, ešte nemusí znamenať, že vám bude sedieť. Zlý výber spodného prádla môže spôsobiť okrem iného rôzne ochorenia, infekcie močových ciest a podráždenia. Obzvlášť, ak sa sa vám zarezávajú tam, kde by nemali. 

6. Nosíte tvarové sťahovacie oblečenie

Aj keď tvarovaným sťahovacím oblečením dosiahnete štíhlejšiu postavu, ak ho budete nosiť často, odnesie si to aj vaše zdravie. Toto oblečenie stláča vaše telo a vyvíja tlak na močový mechúr, čo znamená, že musíte častejšie behať na toaletu. Spôsobuje tiež kompresiu nervov, ktorá v najhoršom prípade môže viesť k dlhotrvajúcej bolesti.

7. Spíte v spodnej bielizni

Pokiaľ ide o dobrý spánok, je lepšie spať bez spodnej bielizne, ako si ju nechať oblečenú. Aj vaše intímne partie si potrebujú oddýchnuť a pokožka by mala dýchať. 

8. Vyberáte spodnú bielizeň so švami

Aj keď vďaka mnohým detailom, ako sú čipky a volániky, vyzerajú vaše nohavičky roztomilo, výber bezšvovej spodnej bielizne je pre vašu pokožku lepšia voľba. Tesná bielizeň môže trieť pokožku a dráždiť. Ak dôjde k hlbokému podráždeniu, koža sa zjazví.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie spodná bielizeň prevencia

2021-07-14 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia