Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Beauty TREND s nechutným následkom: Predĺženie MIHALNÍC si môže vyžiadať svoju daň!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Drsné, ale ukazujúce realitu. Také sú zábery, z ktorých sa mnohým obráti žalúdok. Ukazujú, čo sa môže stať s mihalnicami po ich predĺžení, ak sa o ne dôkladne nestaráte. 

Kozmetička sa rozhodla vyjsť s pravdou von a zverejnila na TikToku video, zachytávajúce beauty trend, ktorému podľahli milióny žien po celom svete. Predĺženie mihlaníc môže vyzerať na prvý pohľad pekne, no nič nie je zadarmo a aj v tomto prípade sa treba o ne starať. Máloktorá žena vie, že ich treba pravidelne čistiť. 

Čítajte tiež: NEŽIADÚCE reakcie po podaní VAKCÍNY proti covidu: Týka sa to hlavne týchto ľudí!

Dôsledok zanedbanej hygieny

Video ukazuje nahromadenú špinu a nečistoty na viečkach jednej klientky, ktorá si dala predĺžiť mihalnice. Mnohí na to zareagovali, že nič horšie nevideli. 

FOTO Beauty TREND s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot thesun.co.uk)

„Toto sa stane, keď si nevyčistíte predĺžené mihalnice,“ vysvetľuje kozmetička vo videu.

Ako ďalej spomína, bolo jej zle pri tom, ako odstraňovala nechutné hrčky špiny z línie mihalníc svojej klientky. Išlo o zhluky nahromadených nečistôt z make-upu, olejov a inej špiny, ako sa píše na thesun.co.uk. Našťastie, ako vysvetľuje, dá sa tomu ľahko predísť. Stačí si len mihalnice raz denne vyčistiť.  

Pre mnohých bola nahromadená špina na mihalniciach priam neuveriteľná. Ozvali sa dokonca aj iní odborníci z kozmetických salónov, vrátane jedného, podľa ktorého ide o najhoršie znečistenie mihalníc, aké kedy videl za 10 rokov. Iní boli rovnako zdesení. 

FOTO Beauty TREND s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot thesun.co.uk)

Kvôli mihalniciam na pohotovosť

Dr Sarah Jarvisová tvrdí, že to môže viesť až k zapáleným viečkam a zdravotnému problému s názvom blefaritída. Ide o častý a nepríjemný stav, ktorý môže viesť k opuchnutým a červeným viečkam, výtoku, odlupovaniu pokožky a boľavým očiam. Hoci málokedy je to nebezpečné, nečistoty môžu byť usadené na mihalniciach a niekoľko mesiacov, takže ich odstránenie je komplikovanejšie. Netreba to však podceňovať, môžete byť náchylní na vývoj styesov alebo stratu rias. V zriedkavých prípadoch môžete skončiť na pohotovosti so zápalom očnej bulvy, silnou bolesťou, začervenaním a zmenami videnia. 

„Pravidelná hygiena očných viečok kombinovaná s teplom, jemnou masážou a čistením je štandardnou liečbou blefaritídy,“ odporučila doktorka Jarvisová.

Po tom, čo sa video stalo virálnym, diváci chceli vedieť, čo robiť, aby ich predĺžené mihalnice ostali čisté. Údajne pomôže nahriaty vatový tampón s micelárnou vodou, čím sa vytvorí pena a následne prečesanie mihalníc špeciálnou kefkou. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaMihalnice
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9