Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Špeciálna MASÁŽ proti bolesti a pukaniu v KOLENÁCH: V priebehu pár SEKÚND veľká ÚĽAVA!

(Zdroj: gettyimages.com)

Z bolesti kolien sa môžete aj "vytlieskať"! Neveríte? Presvedčte sa o tom vďaka videu, v ktorom fyzioterapeut predvádza zaujímavú masáž. Výsledkom bude zmiernenie nepríjemných pocitov v kolene!

Čo za tým môže byť? 

Za nepríjemným pukaním a praskaním v kolenách môžu byť rôzne príčiny. Ak popri praskaniu nepociťujete veľkú bolesť a opuch, žiadne obavy. Chrupavka, ktorá pokrýva kosti, sa len postupne s pribúdajúcim vekom opotrebuváva, preto na jej povrchu vznikajú nerovnosti. Ide o prirodzený proces, ktorému sa nedá úplne vyhnúť. Zistíte to podľa toho, ak počas chôdze alebo drepu, počujete praskanie. Vtedy sa o seba trú nerovné povrchy. Taktiež sa počas chôdze môžu väzy sťahovať alebo sa kosti spájajú či kĺb sa hýbe o kosť. Na kĺby môže byť vyvíjaný tlak alebo je za tým svalová nerovnováha. 

Čítajte tiež: MÝTUS, ktorý vás zbytočne OKRÁDA o SPÁNOK: Prestaňte s tým a konečne si ODDÝCHNETE!

Okrem opotrebovania chrupavky môžu byť za bolesťami kolien aj tieto príčiny:

  • Sedavý životný štýl
  • Málo pohybu
  • Zápal
  • Degeneratívne ochorenie
  • Preťaženie kolenného kĺbu

Čínska masáž na úľavu od bolesti

Spôsobuje vám problém i vstanie zo stoličky? Môžete vyskúšať jedinečnú čínsku masáž od majstra Mu Yuchun. Ide o liečiteľa a fyzioterapeuta, ktorý je odborníkom, čo sa týka tradičných metód liečby pohybového aparátu. Masáž sľubuje veľkú úľavu už po pár sekundách a taktiež zlepšenú pohyblivosť. Táto metóda je vhodná vtedy, ak nechcete užívať rôzne lieky a váš stav s kolenami nie je vážny.

Pozor však na to, ak praskanie v kolenách sprevádza aj bolesť, pichanie a opuch. V tom prípade masáž nie je vhodná a pomôže len jediné: návšteva lekára. 

Ako na to? 

Sadnite si na stoličku, pričom majte kolená v 90 stupňovom uhle. Následne si chyťte koleno z vnútornej strany, čím budete mať oporu. Z vonkajšej strany začnite po kolene tlieskať. Po pár sekundách môžete tlieskať po kolene oboma rukami, aj z vonkajšej, i z vnútornej strany. Potom si koleno jemne masírujte oboma palcami. Netlačte však silno, dôležitá je jemná masáž na tých správnych bodoch nad kolenom. Keď sa po masáži postavíte zo stoličky, pukanie v kolene bude preč a vy pocítite tiež príjemnú úľavu od bolesti! 

Pozrite sa, ako presne vyzerá masáž: 

Viac o téme: VideoMasážBolesti kolien
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9