Zaujímavý TRIK, ako odstrániť prisatého KLIEŠŤA v priebehu SEKUNDY: Keď iné metódy zlyhajú!

Zdroj: gettyimages.com
2021-04-22 13:00:00

Hoci mnoho odborníkov odporúča prisatého kliešťa vybrať pinzetou alebo špeciálnymi klieštikmi, je tu ešte jeden účinný trik, ako si poradiť s týmto parazitom. Budete k tomu potrebovať len jednu vec, ktorú má každý doma!

Keď zbadáte prisatého kliešťa na svojej koži, začne sa kolotoč nepríjemných starostí. Ako ho vybrať? Robíte to správne pomocou pinzety? V každom prípade si treba dávať pozor na techniku vybratia kliešťa, aby sa nestalo, že by hlavička ostala vo vnútri kože. Taktiež hrozí, že by došlo k vyprázdneniu obsahu čriev kliešťa do rany, čím sa zvyšuje riziko nákazy ochoreniami, ktoré prenáša. Na druhej strane, to sa stáva hlavne vtedy, ak si pomáhate vatou, tekutým mydlom a olejovými prípravkami. 

Čítajte tiež: ZMENÍ sa spôsob liečby KORONAVÍRUSU? Podľa vedcov stačí robiť TOTO a ZACHRÁNILI by sa ľudské životy

Gáza ako účinná pomoc

Môže sa stať, že hoci viete, ako na to, z nejakých príčin to nepôjde. Čo robiť v tom prípade? Čitateľka magazínu Vysetrenie.sk sa podelila s ostatnými na sociálnych sieťach o účinný postup, ako sa zbaviť parazita. Stačí vám k tomu len jedna bežná vec, ktorá je u mnohých súčasťou lekárničky. Pripravte si gázu! Podľa čitateľky ju stačí len priložiť a krúžiť. 

Kliešť sa totiž zachytí do tých malých očiek na gáze alebo obväze a potom to ide ľahko von. Keď sme môjmu bývalému priateľovi nedokázali vybrať kliešťa špeciálnymi klieštikmi, išli sme na pohotovosť. Tam doktorka chytila gázu a za sekundu bol vonku,“ hovorí nemenovaná čitateľka o účinnej technike. 

Samozrejme, tento spôsob robila odborníčka v zdravotníckom centre, preto treba byť opatrní a prípadne sa poradiť so svojím lekárom. Pravdepodobne však nejde o nič, čo by ste nezvládli. Svedčí o tom kamarátka čitateľky, ktorá si túto techniku veľmi pochvaľuje. Vyskúšala ju totiž na vlastnej koži! Vďaka nej sa zbavila nepríjemného parazita a tým aj rizika prenosu nebezpečných chorôb vrátane boreliózy a kliešťovej encefalitídy.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie kliešť

2021-04-22 13:00:00  |  Foto: red  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia