Nerobí divy len s mužskou POTENCIOU: Modrá tabletka môže OCHRÁNIŤ pred INFARKTOM

Zdroj: gettyimages.com
2021-04-10 14:00:00

O modrej tabletke je známe, že zlepšuje erekciu a zmierňuje prejavy erektilnej dysfunkcie. Okrem toho, že prekrvuje mužskú pýchu, krv vháňa aj do ostatných častí ľudského tela. Vedci zistili, že jej užívanie predlžuje život ľuďom, ktorí v minulosti prežili infarkt.

Impotencia, alebo erektilná dysfunkcia je ochorenie, ktoré trápi nejedného muža. Môže byť tiež včasným varovným signálom kardiovaskulárnych chorôb. Vedci z Inštitútu Karolinska vo švédskej Solne pozorovali 16 500 mužov, ktorí užívali modrú tabetku a ďalších 2-tisíc, ktorým bol podávaný alprostadil, ktorý je tiež liekom na impotenciu.

Čítajte tiež: SLADKÝ nápoj z detstva vás ZACHRÁNI pred INFARKTOM: Zabráni nepríjemnej reakcii tela na STRES

Čím častejšie, tým menšie riziko

Ako sa píše na thesun.co.uk, pozorovaní účastníci prekonali najmenej šesť mesiacov pred začatím liečby erektilnej dysfunkcie cievnu mozgovú príhodu, alebo mali problémy so srdcom a bol im voperovaný bypass. Štúdia zistila, že muži, ktorí užívali modrú tabletku, žili dlhšie a mali nižšie riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení, ako tí, čo užívali alprostadil. Podľa vedcov, čím častejšie ju muži užívali, tým menšie bolo riziko vzniku ďalšieho ochorenia. Na potvrdenie toho, či tento liek naozaj znižuje riziko, je potrebný ďalší výskum. 

„Musíme do pozorovania zahrnúť celkové zdravie pacientov. Nevieme totiž, či tí, ktorí dostávali viagru, neboli zdravší ako tí, ktorí užívali alprostadil,“ myslí si profesor Martin Holzmann.

Výskum bol publikovaný v časopise Journal of the American College of Cardiology.

Fotogaléria


Tagy:
srdce viagra infarkt

2021-04-10 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia