NAKOPNÚ oslabené vlasy a VRÁTIA im ŽIVOT: ZNOVUZRODENIE koruny krásy vďaka týmto TIPOM

Zdroj: gettyimages.com
2021-03-29 06:00:00

Vypadávajú vám vlasy? Sú mdlé a bez života? Oživte ich! Príroda si s tým poradí. Niektoré prírodné produkty dokážu zachrániť korunu krásy a zbaviť vás vypadávania a chumáčov vlasov v umývadle.

Strata vlasov trápi nejedného človeka. Až dve percentá svetovej populácie niekedy v živote zažijú vypadávanie vlasov alebo alopéciu. Na trhu dostať množstvo prípravkov a liekov, ktoré pomôžu odstrániť tento problém. Sú voľne dostupné, alebo ich predpíše dermatológ. Ako sa píše na brightside.meexistujú aj prírodné produkty, ktoré zaručia, že vaša koruna krásy opäť zažiari. 

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak si dáte PIVO každý VEČER? V TELE sa spustia zaujímavé PROCESY

Extrakt zo zeleného čaju

Zelený čaj je známy svojimi pozitívnymi účinkami na zdravie, keďže má antibakteriálne a antioxidačné účinky. Zamedzuje rastu rakovinových buniek a znižuje hladinu cholesterolu. Okrem mnohých ďalších zdravotných výhod môže zelený čaj pomôcť pri raste vlasov. Štúdia s myšami ukázala, že pitie extraktu zo zeleného čaju významne zvýšilo ich rast už po šiestich mesiacoch. Antioxidanty a hlavne kofeín v čaji nakopnú oslabené vlasové vlákna, vyživia korienky a zabezpečia, že koruna krásy bude hustejšia, zdravšia a lesklejšia.

Púpava lekárska

Púpava lekárska je rastlina, ktorá obsahuje minerály, vitamíny a má protizápalové vlastnosti, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri raste vlasov. Zregeneruje unavenú a spľasnutú hrivu, zatočí s lupinami, aj mastnými vlasmi. Ak chcete, aby vaše vlasy vyzerali zdravo, vyskúšajte nasledujúci recept.

 Tinktúra z púpavy lekárskej

Čajové vrecúško z koreňa púpavy lekárskej ponorte na 10 minút do horúcej vody. V hrnci povarte 2 lyžice ľanových semienok po dobu 5 minút. Potom uvarenú zmes vyberte a odvar zmiešajte s lyžicou medu a nechajte vychladnúť. Vo fľaši zmiešajte púpavový čaj, ľanovú vodu a jednu lyžicu citrónovej šťavy. Dobre to pretrepte. Po umytí hlavy si túto zmes vmasírujte do pokožky hlavy, vlasy zabaľte do uteráka, alebo si nasaďte čiapku. Nechajte pôsobiť 10 minút a potom vlasy opláchnite.

Aloe vera

Aloe vera je ďalšia liečivá rastlina s látkami, ktoré účinne pomáhajú zlepšiť zdravie pokožky hlavy a podporujú rast vlasov. Aloe potláča ich vypadávanie, má protizápalové vlastnosti a upokojuje pokožku. Bojuje s lupinami, má vysoký obsah bielkovín, vitamínov a minerálov, ktoré vyživujú vlasové folikuly. Odstraňuje zvyšky iných produktov a prebytočné oleje z hlavy.

Mätový olej

Čaj z mäty priepornej nielenže skvele chutí a krásne vonia, jeho pitie má množstvo zdravotných výhod na zdravie. Počuli ste už o oleji z mäty? Ak vás trápi suchá s svrbivá pokožka hlavy, mali by ste ho vyskúšať. Pôsobí totiž ako anestetikum a analgetikum, má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Zamedzuje vypadávaniu vlasov, za čo môže mentol v oleji z mäty, ktorý pôsobí ako vazodilatátor, zlepšujúci prietok krvi.

Rozmarínový olej

Mnohí z nás rozmarín poznajú ako aromatickú bylinku, ktorá skvele dochutí pečené zemiaky alebo mäso. Olej z neho má však blahodarné účinky na vlasy, podporuje ich rast a zamedzuje masteniu. Ak chcete, aby vaša koruna krásy vyzerala zdravo, pridajte 10 až 12 kvapiek rozmarínového oleja do vášho šampónu. Používajte ho minimálne pol roka, aby ste dosiahli cieľ.

Cibuľová šťava

Môže to znieť čudne, ale cibuľová šťava je skutočne účinná a zabraňuje vypadávaniu vlasov. Ako ju pripraviť? Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na malé kúsky. Pomocou odšťavovača alebo mixéra z neho extrahujte šťavu. V prípade potreby použite gázu. Naneste cibuľovú šťavu na pokožku hlavy, nechajte pôsobiť a potom si vlasy opláchnite. Vlasoví experti tvrdia, že ak budete používať cibuľovú šťavu, vlasy budú vyzerať hustejšie, silnejšie a vy dokonca prestanete šedivieť.

Kokosový olej

Kokosový olej je ďalšou ingredienciou s množstvom pozitívnych účinkov. Používa sa na varenie, mnoho ľudí si ním natiera suchú kožu, skvele vyživuje aj vlasy. Je jedno, či máte suché vlasy, alebo mastné. Vďaka kyseline laurovej ľahko preniká do vlasovej drene, preto sa dá použiť ako kondicionér. Pomáha udržať pevnosť vlasov, dodáva im lesk. Vitamíny a esenciálne mastné kyseliny, ktoré sa v ňom nachádzajú, vyživujú pokožku hlavy a odstraňujú nahromadený maz z vlasových folikulov.

Levanduľový olej

Ak vás trápi nadmerné vypadávanie vlasov, siahnite po levanduľovom oleji. Okrem toho, že podporíte ich rast, zvýšite aj hustotu a počet vlasových folikulov. Levanduľový olej si vtierajte pred každým umytím do pokožky. Pol lyžice olivového oleja zmiešajte s 5 až 7 kvapkami levanduľového éterického oleja. Nechajte pôsobiť 30 a 40 minút. Je skvelým pomocníkom pri odstraňovaní lupín.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie príroda prevencia vypadávanie vlasov vlasy

2021-03-29 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia