Nenápadný ZLOZVYK, ktorým si POŠKODZUJETE vlasy: BEŽNÁ vec škodí hrive i CHRBTU

Zdroj: gettyimages.com
2021-03-17 06:00:00

Dať si vlasy do konského chvosta je najjednoduchší spôsob, ako si upraviť korunu krásy. Zároveň ide o praktické riešenie. Ak to však robíte príliš často, vaše vlasy trpia. A nielen tie.

Aby ste si spravili konský chvost, na to nepotrebujete veľa zručností. Stačí vlasy stiahnuť pevne gumičkou. Ako sa píše na brightside.me, môžete ho nosiť doma i  vonku. Ak patríte k ženám, ktoré si vlasy často sťahujú a málokedy nosia hrivu voľne rozpustenú, oplatí sa vedieť, aké problémy môže narobiť tento účes. Čo sa môže stať, keď budete nosiť vlasy v konskom chvoste príliš často?

Čítajte tiež: Nebezpečná jarná ZÁMENA: Z medvedieho CESNAKU sa môže stať JEDOVATÝ nepriateľ!

1. Môžete dostať migrénu

Bolesť hlavy spôsobená tým, že nosíte vlasy príliš silno stiahnuté, je veľmi bežná vec. Pod vlasovými folikulmi sa nachádzajú nervy, ktoré na stiahnutie môžu reagovať bolesťou. Tento jav sa volá kožná alodýnia. Je to v podstate vnímanie bolesti kvôli iným nebolestivým stimulom.

2. Bolí vás pokožka hlavy

Časté nosenie vlasov v chvoste môže okrem bolesti hlavy spôsobiť aj bolesti pokožky hlavy. Pochádza z kože a perifolikulárnej oblasti pokožky hlavy, teda oblasti okolo každého vlasu, póru alebo folikulu. Bolesť si pravdepodobne všimnete hneď po tom, ako si rozpustíte vlasy.

3. Bolesť strieľajúca do chrbta

Áno, z vlasov pevne stiahnutých do konského chvosta vás môže bolieť aj chrbát. Husté vlasy sú ťažšie a pokožka hlavy sa namáha viac. Bolesť sa môže rozšíriť na krk aj chrbát. Vlasy v cope sú v neprirodzenej polohe a môžu aktivovať senzorické bunky a telo zareaguje bolesťou.

4. Koža na tvári sa neprirodzene napne

Príliš časté nosenie vlasov v konskom chvoste nie je dobré ani pre pokožku tváre. Tá totiž stráca svoju pružnosť a vy budete vyzerať staršie, ako v skutočnosti ste.

5. Vlasy sa môžu zamotať

Vlasy stiahnuté v pevnom cope môžu spôsobiť trenie a napätie vlasov. Po rozpustení budú zamotané, zdredovatené, a vy budete mať problém ich rozčesať.

6. Budú sa viac lámať

Vlasy sú vo všeobecnosti krehké a neustále sťahovanie gumičkou ich ešte viac oslabuje. Môže sa stať, že sa začnú príliš lámať. Najhoršie urobíte, ak si pred spánkom zabudnete vlasy rozpustiť.

7. Môže vás potrápiť alopécia

Trakčná alopécia je špecifický druh vypadávania vlasov spôsobený ich dlhodobou fyzickou záťažou. Okrem presvitajúcej pokožky sa môže prejaviť malými hrčkami na pokožke hlavy, alebo prílišnou citlivosťou. Akonáhle však prestanete vlasy zaťažovať, ich hustota sa vráti do normálu.

Čo môže byť za vypadávaním vlasov?

Ak si všimnete, že vám začali vlasy vo veľkom vypadávať, mali by ste zbystriť pozornosť. O nebezpečnom vypadávaní hovoríme vtedy, keď nám vypadne denne viac ako 100 vlasov a pokožka hlavy začne viditeľne presvitať. Príčiny môžu byť rôzne. Môže za to genetika, nedostatok vitamínov a živín, diéta, či ochorenie štítnej žľazy. Jednou z príčin je aj príliš časté nosenie vlasov vo chvoste. V tomto prípade stačí, že dáte vlasom voľnosť a začnete ich nosiť rozpustené. V ostatných prípadoch by ste sa mali poradiť s lekárom.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie vlasy v cope

2021-03-17 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia