ZLOZVYKY, ktoré vedú k OVISNUTÝM prsiam: Takto si ich zbytočne NIČÍTE každodennými NÁVYKMI

Zdroj: gettyimages.com
2021-03-09 12:30:00

Ak sa stále utešujete tým, že na vine je gravitácia, je načase vyjsť s pravdou von. Hoci má na tom svoj podiel, problém je inde. Ze nepekný tvar si totiž môžu ženy samé.

Nedá sa tomu úplne vyhnúť. Tehotenstvo a porodenie dieťaťa, dojčenie, pribúdajúci vek. To všetko prispieva k strate elasticity kolagénu, spojivového tkaniva pod kožou. Výsledkom je ochabnutý až ovisnutý tvar pŕs. Na vine však môže byť aj genetika. Nedávna štúdia UCLA zistila, že prsné tkanivo starne o dva až tri roky rýchlejšie ako zvyšok tela. Toto starnutie však môžete spomaliť, preto sa je dobré vedieť, ktoré zvyky vedú k nepeknému tvaru pŕs podľa womenshealthmag.com.

Čítajte tiež: Oddaní PIVÁRI majú jednu VÝHODU: Toto robí zlatý mok s CHOLESTEROLOM!

Rýchle diéty

Zrejme si ani nevšimnete, že ste po úbytku troch kíl opäť pribrali, potom ste natrafili na chudnutie, sľubujúce štíhlu postavu, tak ste sa vrhli na ďalšiu diétu a výsledkom je 5 kíl dole. Pozor na jojo diéty! Michael Edwards, MD, chirurg a prezident Americkej spoločnosti pre estetickú plastickú chirurgiu upozorňuje, že zakaždým, keď priberáte a chudnete, prsné tkanivo sa stáva voľnejším. Dokonca to prirovnáva ku starým pančuchám.

Fajčenie

Škody spôsobené cigaretami sa prejavia aj na vašich prsiach.

„Akékoľvek množstvo fajčenia oslabuje pokožku a spôsobuje jej starnutie znížením prívodu krvi do povrchu kože,“ hovorí Edwards.

Ignorovanie opaľovacieho krému

Vystavenie tváre UV lúčom bez ochranného opaľovacieho krému môže viesť k predčasným vráskam. Rovnaký efekt má aj na ochabnutie prsníkov, pretože naťahuje kolagén a poškodzuje pokožku, tvrdí odborník.

Nosenie nevhodnej podprsenky

Ak nosíte zlú podprsenku, zaťažené sú vaše ramená, hrozia odreniny kvôli nevhodnej veľkosti košíčkov, ďalej môžete mať otlaky kvôli kosticiam a pod. Trpí chrbtica, ale aj poprsie. Ak nie je podprsenka dobrou oporou, prsia poskakujú hore a dole. Stráca sa ich pevnosť, deformujú sa a výsledkom je časom ich ochabnutý tvar. 

"Čím viac vaše prsia poskakujú v podprsenke, tým viac sa stresuje pokožka prsníka a kolagén," hovorí Edwards. 

Príliš veľa športu

Ani intenzívne cvičenie, pri ktorom sa veľa skáče a prsia „poletujú“, nie je práve najlepšie. Znižuje sa tvorba kolagénu, čo nepriaznivo vplýva na pevnosť a pružnosť pokožky na prsiach a v ich okolí. Oplatí sa investovať do kvalitnej podprsenky, ktorá bude dobrou oporou. 

Málo cvičenia

Naopak, prsiam neprospieva ani nulový pohyb. Ak necvičíte, tkanivo na prsiach bude ochabovať. Výsledkom je klesajúci tvar pŕs, na ktorých bude gravitácia čoraz viac vidieť. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie zlozvyky prsia

2021-03-09 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia