Dermatológovia ODMIETAJÚ každodenné SPRCHOVANIE: Čo robiť, aby ste si NEZNIČILI pokožku?

Zdroj: gettyimages.com
2021-03-20 06:00:00

Preberie a rozprúdi krv. Niektorí si bez nej nevedia predstaviť začiatok dňa. Cítia sa po nej zdravo a sviežo. Sprcha. Pre pokožku a zdravie je však lepšie nesprchovať sa každý deň. Čo v tom prípade robiť?

Stačia vhodné náhrady sprchovania! Pre mnohých je to však ťažšie. Väčšina ľudí sa totiž sprchuje denne. Dodáva im pocit čistoty, je to pre nich samozrejmosť a zároveň potreba. Podľa dermatológov to však netreba preháňať. Veľa peny zo sprchového gélu oslabuje kyslý plášť na našej koži. Tento fakt zvyšuje náchylnosť na suchú a svrbivú pokožku. Každodenná sprcha vysušuje pokožku, ktorá má sklon sa olupovať a tvoria sa na nej praskliny. Taktiež sa takto odplavujú zdravé baktérie. Hrozí začervenanie a nepríjemné infekcie!

Čítajte tiež: JEDLO, ktoré SPAĽUJE tuky počas SPÁNKU: Doprajte si na dobrú noc POTRAVINY, ktoré sa o to postarajú

Nežiaduceho zápachu a potu sa možno zbaviť aj bez toho, že by ste sa sprchovali každý deň. Aké produkty zahladia stopy po vynechaní rannej sprchy podľa brightside.me

Tonikum z jablčného octu

Zmiešajte pohár vody s 2 lyžicami jablčného octu a zmes nastriekajte na vlasy alebo pokožku. Ocot obnoví pH pokožky a vaše vlasy budú žiariť a vyzerať čisto, aj keď ste si ich ráno nestihli umyť. Nerobte si starosti s vôňou octu. Vyparí sa, akonáhle budú vaše vlasy suché.

Osviežovač látok

Nestihli ste sprchu a obávate sa, že z vášho oblečenia bude cítiť zápach? Jednoduchá pomoc. Pred tým, ako sa oblečiete, nastriekajte ho osviežovačom látok. Tento trik zaručí, že bude voňať po celý deň. Tieto výrobky sa zvyčajne používajú na poťahy gaučov alebo na záclony, pretože eliminujú zápach a udržujú pocit sviežosti.

Ryžový papier

Ak sa ráno zobudíte a nestihnete si opláchnuť tvár, nemusíte byť v strese. Pomôže vám ryžový papier. Odsaje z tváre prebytočný maz, zredukuje otvorené póry a dodá jej žiarivý vzhľad.

Detský púder

Keď vám ráno neostane čas na sprchu a zároveň zistíte, že vám došiel aj deodorant, neprepadajte panike. Púder bude vašim najlepším spojencom. Nasypte ho trochu na podpazušie, nohy a na časti tela, ktoré sa vám potia najviac. Odstráni nepríjemné pachy!

Masážna kefa

Okrem toho, že je vynikajúcou voľbou na stimuláciu krvného obehu, môže byť tiež dobrou alternatívou v prípade, ak ste si nedali sprchu. Pomocou štetín kefy sa zbavíte toxínov a odumretých buniek pokožky. Okrem toho vám masáž rozprúdi krv a nabije vás energiou.

Vlhčené utierky

Ak máte pocit, že ste spotení, pretrite si podpazušie kozmetickými vlhčenými utierkami. Môžete použiť aj detské obrúsky. Ak ich doma nemáte, navlhčite uterák v tečúcej vode a pretrite si miesta, ktoré sa vám najviac potia.

Pleťové vody a parfumy

Aj vy si doprajete viac parfému, keď ráno nestíhate ísť do sprchy? Je to v poriadku. Možno ste však nevedeli, že na tele máme miesta, ktoré sa oplatí navoňať. Vôňa sa na nich udrží po celý deň. Ide o miesta, na ktorých najviac cítiť pulz, a to na zápästiach, zadná časť kolien, vnútorná časť lakťov, zátylok a dolná časť chrbta.

Suchý šampón

Ak vaše vlasy vyzerajú mastne, je dobré mať doma v zálohe suchý šampón. Jeho použitie je veľmi jednoduché. Vlasy si rozpustite, rozdeľte ich na časti a nastriekajte na korienky vlasov. Nechajte 10 minút pôsobiť a potom zvyšky vyčešte a vlasy upravte ako obvykle.

Esenciálne oleje

Premnožené baktérie môžu byť jednou z príčin nepríjemného zápachu tela. Éterické oleje s vôňami, ako je mäta, pomaranč alebo citrón, majú antibakteriálne vlastnosti a poradia si s nepríjemnou arómou. Po ich použití budete voňať sviežo. Nanášajte ich na miesta, kde sa najviac potíte. 

Fotogaléria


Tagy:
koža zdravie sprchovanie

2021-03-20 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia