Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trvá pár sekúnd, no jeho ÚČINOK nikto nečakal: ORGAZMUS odstráni tento PROBLÉM rovnako ako lieky!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Každý už určite počul výhovorku, ktorá koluje v mnohých vtipoch. Žena odmieta intímnosti kvôli predstieranej bolesti hlavy. Ak by jej skutočne nebolo dobre, už dupľom by mala staviť na milostné radovánky s partnerom!

Určite sa mnohí zhodnú na jednom, že záverom sexuálnych hrátok vo dvojici je orgazmus. Ide však nielen o príjemný pocit eufórie. Má aj vedľajšie účinky, ktoré sú prospešné pre ľudské zdravie. Okrem známych hlasných vzdychov, nepravidelnému dýchaniu a napätím svalov, sa pri vyvrcholení vyplavuje veľké množstvo hormónov. Ide doslova o búrlivú biochemickú reakciu v mozgu. 

Čítajte tiež: REAKCIA tela po vypití KÁVY: Odborník vysvetlil ZÁHADU, ku ktorej dochádza po čiernom moku

Doprajte si dávku serotonínu

Podľa profesorky Amandy Ellisonovej stačí naozaj málo. Už len objatie môže znížiť pravdepodobnosť migrény! Podľa odborníčky orgazmus spúšťa uvoľňovanie serotonínu, čo je hormón šťastia, ako sa uvádza na metro.co.uk. Prípadové štúdie s ľuďmi, ktorí majú časté migrény, ukazujú, že majú nižšie hladiny serotonínu ako iní. Taktiež túžia po sexe o 20 percent viac ako tí, ktorých bolesti hlavy spôsobovalo len nejaké napätie. Ich príznaky migrény okamžite zmizli po milostných radovánkach. 

Profesorka Ellisonová z Durham University vo svojej knihe Splitting píše: „Sex má za následok dávku serotonínu. V Izraeli boli hlásené prípady dvoch mužov trpiacich epizodickými klastrovými bolesťami hlavy, jedného, ​​ktorý mal 61, druhý 47. V okamihu orgazmu so svojimi partnermi obaja muži hlásili, že ich bolesti hlavy náhle zmizli.“ 

Trvá pár sekúnd, no
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Orgazmus údajne funguje rovnako ako lieky na migrénu. To však nie je všetko. Konzumácia čokolády a pitie kofeínu po sexe taktiež poskytli telu sérotonínové dávky. Ako ďalej odborníčka povedala, ďalším liekom na migrénu je hormón lásky – oxytocín.

„Túľte sa s partnerom často. Tieto hormóny sa nenazývajú neurochémiou pre nič za nič,“ radí profesorka.  

Viac o téme: SexMigrénaSerotonínOrgazmusBolesti hlavy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9