TRIKY, ktoré SPOMALIA proces STARNUTIA: Doprajte si dávku KOLAGÉNU inak než botoxom!

Zdroj: gettyimages.com
2021-02-21 14:00:00

Za ovisnutou kožou môže byť pribúdajúci vek, ale aj zlá životospráva a stres. Našťastie existujú spôsoby, ako sa s týmto estetickým problémom popasovať a aspoň trochu spevniť pokožku.

Zabudnite na botox

Naše telo, postupne ako stárne, prirodzene stráca bielkoviny zodpovedné za pružnosť pokožky. Vekom totiž koža stráca kolagén a elastín a začína povoľovať. Niektoré faktory, napríklad prílišné vystavovanie sa slnku, tento proces urýchľujú. Aj chudnutie má negatívny vplyv na pokožku, hoci je zdravé. Škodí jej aj fajčenie a zlá životospráva, ako sa píše na brightside.meAk si všimnete, že vaša pokožka už nie je taká pevná ako kedysi, nemusíte hneď panikáriť a riešiť botox. Vyskúšajte najskôr tieto triky, ktoré prispejú k spevneniu pokožky!

Čítajte tiež: Obľúbený DEZERT, ktorý vznikol pôvodne zo ZVYŠKOV potravín: RECEPT na FIT tiramisu s minimom kalórií!

1. Doprajte si masáž

Masáž zlepšuje prietok krvi a stimuluje fibroblasty, teda základné bunky väziva. Pri poškodení tkaniva do tejto oblasti migrujú a produkujú kolagén a elastín, vďaka ktorým je pokožka pružná. Ak si všimnete, že vám začína koža ovísať, masírujte túto oblasť niekoľkokrát do týždňa. Aby ste dosiahli lepší výsledok, používajte krémy proti starnutiu.

2. Vsaďte na doplnky výživy

Kolagén je dôležitý pre zdravú pokožku a kĺby. Vekom sa jeho produkcia znižuje. Hoci sa v tele prirodzene vytvára, jeho hladinu si vieme zvýšiť úpravou stravy a aj vďaka výživovým doplnkomKolagénový hydrolyzát zlepšuje úroveň hydratácie pokožky a znižuje známky starnutia. Antioxidanty zase bojujú s ochabnutím a vráskami. Aby vaša koža bola hladká a pružná, mali by ste jej dopriať dostatok vitamínu A, C, D a E, koenzým Q10, selénu a zinku.

3. Zapojte svaly

Ak držíte diétu, chudnete, no necvičíte, môže sa stať, že síce zhodíte nežiadúce kilogramy, no stratíte aj svalovú hmotu a vaša koža bude ovisnutá. Nemusíte mať hneď svaly ako Rambo, stačí, ak začnete posilňovať s vlastnou váhou, alebo s menšími činkami. Vaše svalstvo sa napne, zmiznú záhyby a priehlbinky a vy sa zbavíte nadbytočného tuku.

4. Zacvičte si jogu alebo pilates

Joga, alebo pilates sú cvičenia, ktoré sú vhodné pre ľudí, ktorí neradi športujú. Človek sa pri nich nezadýcha ako pri behu, či dynamickom cvičení, no zapojí pri tom všetky svaly, ktoré sa časom natiahnu, napnú a spevnia. Koža bude oveľa pružnejšia a vaše telo bude vyzerať mladšie.

5. Vyvarujte sa drastických diét

Namiesto prísnej diéty by ste mali chudnúť postupne. Ak stratíte svalstvo spolu s tukom za krátky čas, koža na celom tele zostane ovisnutá. Aby ste tomu predišli, mali by ste schudnúť maximálne tri kilá za mesiac. Zabránite tak nežiadúcemu ochabnutiu.

6. Nezabúdajte na hydratáciu

S vekom naša pokožka stráca svoju pružnosť, čo vedie k tvorbe vrások, zvlášť u ľudí, ktorí majú suchú pokožku. Aby ste tomu predišli, vaše telo musí byť dostatočne hydratované. Za deň by ste mali vypiť minimálne 2 litre vody, aby vaša pokožka mala dostatok vody a bola pružná.

7. Siahnite po daroch prírody

Ak chcete potešiť svoju pokožku, siahnite po uhorke. Táto zelenina obsahuje vysoké množstvo vody, ktoré pomáha tonizovať pokožku. Ak sa vám zdá, že vaša pokožka je ochabnutejšia, vtierajte šťavu z uhorky do postihnutého miesta a nechajte vyschnúť. Aj citrónová šťava má podobné účinky. Zvyšuje produkciu kolagénu, vďaka čomu je pokožka hladšia a vyzerá mladšie. O účinkoch aloe vera sa popísalo už veľa. S pokožkou dokáže zázraky, lieči rany a popáleniny a slúži tiež ako zvlhčovač. Ak ho budete nanášať na uvoľnenú pokožku, napne sa.

8. Zvážte rádiofrekvenčné postupy

Medzi najbežnejšie neinvazívne procedúry, ktoré zatočia s vráskami, patrí rádiofrekvencia. Ide o neinvazívny lifting tváre. Pleť po nej je napnutá a vyzerá mladistvo.

9. Pravidelne plávajte

Plávanie je v podstate cvičenie s odporom. Tento šport je účinný, ak chcete nabrať svalovú hmotu. Ocenia to najmä ženy, ktoré často bojujú s ovisnutými pažami.

10. Rozmaznávajte svoju pokožku

Dávajte pozor na to, aké kozmetické prípravky používate. Mnohé z nich totiž obsahujú sírany, ktoré môžu vašu pokožku vysušiť a podráždiť a tá následne stratí elasticitu. Koži škodí aj priveľa slnečného žiarenia a chlórová voda. Aby ste ju ochránili pred ochabnutím, mali by ste pravidelne používať peeling. Ten zbaví telo odumretých buniek a zlepší cirkuláciu. 

Fotogaléria


Tagy:
pokožka vrásky kolagén

2021-02-21 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia