Obrovský HIT, ktorý si mnohí obľúbili: Populárny DIFÚZER spôsobuje tieto ZMENY v tele!

Zdroj: gettyimages.com
2021-01-29 06:00:00

Predstavujú estetický doplnok v domácnosti a osviežia vzduch. Difuzéry, o ktorých sa v poslednom čase veľa hovorí, však majú ešte jeden príjemný benefit. Vplývajú na ľudské zdravie, a to svojimi účinkami, o ktorých by to málokto povedal.

Kto by to bol čakal, že v menšom zvlhčovači vzduchu sa skrýva tak veľa. Difúzer premieňa vodu na vodnú paru, ktorá je vypúšťaná do vzduchu. Spolu s ňou sa dostávajú do vzduchu aj príjemné vône z éterických olejov, ktoré sa používajú v difúzeroch. Práve v tom sa odlišujú od klasických zvlhčovačov vzduchu a majú pridanú funkciou, ktorou je vplyv na ľudské zdravie. 

Čítajte tiež: VAROVNÉ signály problémov so životne dôležitým orgánom, ktoré NEBOLIA: Keď PEČEŇ kričí o pomoc!

Čo robia difúzery s naším zdravím podľa greenhousecenter.net:

Zlepšujú náladu

V súčasnej dobe je stres a úzkosť na dennom poriadku. U mnohých je každodennou súčasťou ich života. Ľahko sa stáva, že prerastú až do depresie, čoho výsledkom je zlá a smutná nálada. Difúzer by však mohol byť riešením, ako v priebehu okamihu uvoľniť myseľ a zlepšiť náladu. Majú to na svedomí drobné olejové molekuly z esenciálnych olejov. Hlavne levanduľa je skvelé v zahnaní zlej nálady a zároveň sa postará o upokojenie psychiky. 

Zmierňujú bolesti a podporia relax

Tým, že sa difúzeri postarajú o uvoľnenie mysle, majú vplyv celkovo na odpočinok. Éterické oleje vám vnesú do každodenného života oddych a relax, čo sa hodí v dnešnej dobe, kedy sú mnohí zaneprázdnení a uponáhľaní. Aby toho nebolo málo, rozptyľujúce sa jemné molekuly po miestnosti môžu tiež zmierniť bolesti. Sú bezpečnejšie ako dostupné lieky, z ktorých niektoré môžu mať vedľajšie účinky. Difúzer možno považovať za spôsob, ako sa zbaviť bolesti a zažiť úľavu. 

Liečia a preventívne pôsobia proti chorobám

V difúzeroch sa používajú éterické oleje získané z rôznych bylín. Tieto bylinky majú nespochybniteľné účinky na ľudské zdravie. Ak by ste siahli po bazalkovom a klinčekovom oleji, pocítili by ste na vlastnej koži ich antimikrobiálne účinky. Záleží od výberu oleja s určitou bylinkou, no môžete rátať s tým, že prevažná väčšina z nich má antioxidačné a antibakteriálne účinky. Eukalyptový olej je zase vhodný pre tých, ktorí často bojujú s bolesťami hlavy a migrénou. S vírusmi si zase poradí tymián a borievka. Difúzeri tak plnia ďalšiu funkciu. Udržujú vzduch bez mikróbov, čím zabránia infekciám. 

Zmiernia problémy s dýchaním

Nie je žiadnou novinkou, že éterické oleje majú skvelé aromatické vlastnosti. Jedným z najsilnejších je citrónový vďaka obsahu citrónovej kôry. Má na svedomí stimulačný účinok, to znamená, že neutralizuje nepríjemný zápach a uľahčuje dýchanie. To ocenia hlavne tí, ktorí majú problémy s dýchaním. 

Sú bezpečné

Mnohí si zvyknú kupovať rôzny vonné sviečky a tyčinky, aby mali voňavý domov. Hoci sa postarajú o príjemnú vôňu, majú jednu odvrátenú stránku. Do vzduchu môžu vpúšťať látky, ktoré môžu citlivých ľudí dráždiť. Sviečky sú navyše nebezpečné, keďže oheň sa ľahko môže o niečo zachytiť. Difúzeri sú na rozdiel od nich oveľa bezpečnejšie, nemajú žiadne vedľajšie účinky a navyše, postarajú sa o dlhší pôžitok z vône. Príjemným plusom je fakt, že vydržia aj niekoľko rokov. 

Odoženú hmyz

Tento účinok nemajú všetky éterické oleje. Vyberte si tie, ktoré budú pôsobiť ako repelent proti otravnému hmyzu. Napríklad slnečnicový olej sa o to postará. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie vzduch prevencia difúzer

2021-01-29 06:00:00  |  Foto: gettimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia