Chúlostivá vec na TOALETE, o ktorej sa mlčí: Mnohí s tým majú PROBLÉM po veľkej POTREBE!

Zdroj: gettyimages.com
2021-01-25 06:00:00

Nikto sa nechce rozprávať o veciach, ktoré patria za dvere toalety. Pre mnohých je to trápne a jednoducho sa hanbia. Nebuďte ticho! Obzvlášť, ak ide o niečo, čo súvisí so zdravotnými problémami. 

Je to zaujímavé, no viac ako polovica otázok, ktoré ľudí zaujímajú, súvisí s vykonávaním veľkej potreby. Možno práve preto, že sa o tejto téme nahlas nehovorí a je zahalená rúškom tajomstva. Existuje jeden problém, ktorý mnohí zažívaní, akonáhle za sebou zatvoria dvere od toalety po vykonaní veľkej potreby. Prečo sa cítia po veľkej potrebe unavení? 

Čítajte tiež: MENEJ známe ÚČINKY, ktoré môže VYVOLAŤ pitie KÁVY: Týka sa to tohto MNOŽSTVA!

Nerv v hlavnej úlohe

Ide o jednu z najčastejších otázok, ktoré sa týka vyprázdňovania, pričom mnohí si neuvedomujú, že zažívajú podobný stav. Po vykonaní veľkej potreby im akoby energie klesne na bod mrazu. Ako je to možné? Tento jav má lekársky dôvod. Podľa Dr. Sameera Islama za to môže tzv. vazovagálny reflex, ako sa píše na menshealth.com. 

"Kedykoľvek použijete toaletu, stlačíte tieto brušné svaly tak pevne, aby ste vytlačili stolicu," hovorí doktor Islam. "Toto stlačenie brušných svalov spôsobí stiahnutie svojho vagusového nervu." 

Je to nevyhnutný nerv, ktorý pomáha kontrolovať relaxáciu, takže jeho stlačenie môže znížiť váš srdcový rytmus a spôsobiť pokles krvného tlaku. To znamená, že do mozgu prúdi menej krvi a podľa doktora Islama vám dáva pocit, že máte závraty alebo únavu.

Ako potlačiť únavu? 

Podľa odborníka ide o častý problém, takže sa netreba obávať. Existuje však niekoľko spôsobov, ako pomôcť potlačiť potrebu driemania po stolici. 

"Jednou z vecí, ktorú môžete urobiť je to, že nebudete tlačiť tak často, ako to zvyčajne robíte," hovorí odborník. "Alebo sa zhlboka nadýchnite a nechajte prúdiť krv späť do vašej hlavy." 

Len sa uistite, že na verejných toaletách nerobíte intenzívne dychové cvičenia, inak by zo mohlo vyzerať zvláštne. 

Fotogaléria


Tagy:
záchod únava stolica vyprázdňovanie veľká potreba

2021-01-25 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia