Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vzhľad PREZRADÍ viac, ako si myslíte: Tieto ČASTI tela odhalia CHOROBY a zdravotný stav

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Z tváre aj tvaru tela môžeme vyčítať veľa. Stačí byť dobrým pozorovateľom! Už prvý pohľad prezradí veľa o povahe a osobnosti človeka. Vedeli ste však, že takto môžete odhaliť aj to, aké choroby danú osobu trápia?

Výzor a choroby

O očiach sa hovorí, že sú zrkadlom duše. Prezradia, čo si myslíte, ako sa cítite. Ich farba odhalí, aké choroby vás môžu trápiť. Nielen orgán zraku má takýto dar. Aj veľkosť prstov, to, či ste ľavák, alebo pravák, prezradia veľa o vašom zdravotnom stave, ako sa píše na mirror.co.uk. Ktoré ďalšie časti tela odhalia možné choroby?

Čítajte tiež: PREDZVESŤ vysokého CHOLESTEROLU, ktorú by ste mohli prehliadnuť: Keď TELO kričí o POMOC!

Ryhy na ušiach

Ak má váš ušný lalôčik ryhy, môže to znamenať, že vaše srdce nefunguje ako má. Ohrozovať vás môže kardiovaskulárne ochorenia, či mozgová príhoda. Ryhy na ušiach naznačujú, že prietok krvi v malých cievach je slabší a je pravdepodobné, že v tepnách sa ukladá plak. Pokožka je už na pohľad menej elastická.

Farba vlasov

Vedeli ste, že aj farba vlasov môže veľa prezradiť o vašom zdraví? Napríklad, ženy s ryšavými vlasmi sú vystavené vyššiemu riziku rakoviny kože a majú nižší prah bolesti. Ryšaví muži majú zase nižšiu pravdepodobnosť rakoviny prostaty. Vtipy o blondínkach síce naznačujú, že nie sú veľmi múdre, no opak je pravdou. Ženy so svetlou korunou krásy majú v priemere o niečo vyššie IQ ako tmavovlásky.

Vzhľad PREZRADÍ viac, ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pravák, či ľavák?

Štúdie naznačujú, že ľaváci trpia ochorením čriev dvakrát častejšie. Na rozdiel od pravákov majú ale nižšie riziko vzniku artritídy. Ľudia, ktorí píšu ľavou rukou, viac trpia depresiou a majú problém s alkoholom. Ak ich však postihne mozgová príhoda, rýchlejšie sa z nej zotavia.

Ochorenia očí

Ľudia s modrými, zelenými alebo sivými očami a svetlou pokožkou sú vystavení väčšiemu riziku rakoviny očí. Modrookých zase neohrozuje vitiligo, teda kožné ochorenie, kedy sa na koži objavia biele ostro ohraničené škvrny. Podľa štúdie z University of Louisville, hnedookí ľudia majú rýchlejšie reakčné časy a pijú viac alkoholu.

Vzhľad PREZRADÍ viac, ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Veľký nos

Vedci z univerzity v Iowe zistili, že majitelia väčších nosov vdychujú menej znečisťujúcich látok a choroboplodné látky odvádzajú ústami. Sú menej náchylní na sennú nádchu.

Tvar čeľuste

Podľa štúdie, ktorá bola zverejnená v časopise Journal of Evolutionary Biology, muži so štvorcovou čeľusťou a širšou tvárou majú nižšiu kvalitu spermií. Naopak, o ženách s týmto tvarom brady sa hovorí, že sú sexuálne aktívnejšie.

Vzhľad PREZRADÍ viac, ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Záleží na veľkosti?

Vedci v Austrálii zistili, že muži s väčšou pýchou majú lepšie celkové zdravie. Vplývať naň môže aj samotný tvar. Štúdia Baylor College of Medicine v Texase zistila, že muži s krivým penisom majú vyššie riziko vzniku niekoľkých druhov rakoviny.

Obvod hrudníka

Ženy, ktoré majú väčšie prsia, sú viac ohrozené rakovinou prsníka. Na druhej strane výskum ukázal, že majiteľky väčšieho poprsia sú múdrejšie.

Dĺžka prstov

Prstenník dlhší ako ukazovák na pravej ruke u mužov naznačuje, že majú vysoký sexepíl. Na druhej strane, u mužov, ktorí majú dlhší ukazovák, je až o tretinu menšie riziko vzniku rakoviny prostaty.

Tvar a veľkosť nôh

Ľudia s krátkymi nohami sú viac ohrození cukrovkou typu 2 a aj demenciou. Vo vyššom veku ich však menej trápia zlomeniny. Tí, ktorí majú hrubšie stehná, majú menšiu pravdepodobnosť srdcových chorôb alebo predčasného úmrtia. Ľudom s krátkymi prstami na nohách sa zase lepšie behá.Tí, čo ich majú dlhé, sú náchylnejší na zranenia, ako je napríklad zápal šliach.

Viac o téme: VzhľadTeloPrevenciaChoroby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9