Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

CHYBA, ktorou si privolávate INFEKCIE: Ako často si treba podľa odborníka VYMIEŇAŤ spodnú BIELIZEŇ

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Lekár upozorňuje na prítomnosť veľkého množstva baktérií, ktoré sa nachádzajú na spodnej bielizni. Dokonca ani opratie v práčke nestačí na ich zlikvidovanie. Preto by sa mala vymieňať častejšie, ako mnohé ženy robia!

Pokiaľ ide o spodnú bielizeň, väčšina žien nájde nohavičky, ktoré už „videli“ lepšie dni. Každá má určite vo svojej skrini či zásuvke bielizeň, ktorá je síce pohodlná na nosenie, no už vyblednutá z prania a s malými dierkami. Napriek tomu sa s nimi nechce rozlúčiť! Hoci ide pre mnohé ťažký krok, podľa odborníka na hygienu sa ich treba zbaviť, ak sú staré viac ako šesť mesiacov. Jednoducho patria do koša a je načase ich nahradiť novými, ako sa píše na mirror.co.uk

Čítajte tiež: PRÍZNAK, ktorý UPOZORNÍ na novú mutáciu KORONAVÍRUSU: Zvláštna PREDPOVEĎ ochorenia!

Hrozia opary a iné infekcie

Odborník na intímne zdravie Dr. Shirin Lakhani upozorňuje, že baktérie môžu zostať na spodnej bielizni aj po tom, čo boli opraté v práčke. 

„Vaša spodná bielizeň je dlhšiu dobu v úzkom kontakte s pokožkou, konkrétnejšie s intímnymi oblasťami. Výsledkom je to, že prichádza do styku s mnohými odumretými bunkami z týchto oblastí, ako aj s baktériami, vrátane tých zdravých, prirodzene sa vyskytujúcich, ktoré máme všetci, ako aj s tými zlými baktériami, ktoré môžu byť dôsledkom infekcií, ako sú opary alebo iné infekcie,“ zdôrazňuje odborník, ktorý zároveň dodáva, že existuje výskum, naznačujúci prítomnosť baktérií na spodnej bielizni aj po jej vypratí v práčke. 

CHYBA, ktorou si privolávate
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Aspoň raz ročne

Dokonca sa na nohavičkách môžu nachádzať baktérie, ako je E.coli! Nemusí ju zničiť ani opratie v práčke na vyšších otáčkach. Preto odborník radí, aby ženy častejšie vyhadzovali spodnú bielizeň a nakupovali nové nohavičky aspoň raz ročne. Dokonca tú spodnú bielizeň, ktorú používate na aktivity, ako je cvičenie alebo na iný fyzický pohyb, je potrebné vymieňať za novú častejšie, nie len raz za rok. 

Aj zakladateľka a riaditeľka spoločnosti Love2Laundry sa s tým stotožňuje a radí vymieňať spodnú bielizeň každých šesť až dvanásť mesiacov. Zdravie máme len jedno. Chráňme si ho čo najviac!

Viac o téme: ZdravieSpodná bielizeňPrevenciaNohavičky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9