Lekárka upozorňuje na VIANOCE, aké sme tu ešte nemali: Ako byť s najbližšími a nikoho NEOHROZIŤ!

Zdroj: gettyimages.com
2020-12-24 06:00:00

Vianoce sú sviatkom pokoja, radosti, stretávania sa s rodinou a priateľmi. Tento rok pre pandémiu COVID -19 budú však iné.

Vírus naberá opäť na sile a je hrozbou pre všetkých. Existujú tiež obavy z nového zmutovaného kmeňa, ktorý sa šíri oveľa rýchlejšie. Zákaz vychádzania aj stretávania sa platí takmer na celom svete. Odborníci preto ľuďom odporúčajú, aby vianočné sviatky prežili v bubline, malej skupine ľudí v rámci rodiny a najbližších priateľov. 

Čítajte tiež: Máte RADI Vianoce alebo ich IGNORUJETE? REAKCIA na sviatky súvisí s ľudským MOZGOM!

„Najlepšie však urobíte, ak sviatky oslávite len s najbližšími rodinnými príslušníkmi,“ myslí si doktorka Hilary Jonesová.

Ako dodala, predídete tak zbytočnému nakazeniu sa. Podľa nej, ak sa ľudia budú navštevovať a nedodržia nariadenia a odporúčania, hrozí, že v januári či vo februári budú nemocnice preplnené pacientmi s COVID – 19. Rovnako to môže ohroziť očkovací plán. 

„Keď nemusíte, radšej sa s nikým nestretávajte. Vaša bezpečnosť je prvoradá,“ konštatovala Jonesová.

Pozrite sa, ako mať bezpečné Vianoce podľa thesun.co.uk:

Návšteva u starých rodičov

Chcete navštíviť starých rodičov? Určite viete, že patria do najzraniteľnejšej skupiny ľudí. Keď chodíte do práce, obchodu, pre deti do školy, predstavujete pre nich potenciálne riziko. Ak sa musíte vidieť, zostaňte vonku a požiadajte ich, aby otvorili okno. Samozrejme, nebudete sa môcť objať ani vystískať, ale aspoň sa porozprávate a budete sa vidieť.

Priatelia u vás doma

Ak si pozvete priateľov domov, počas návštevy veľa vetrajte, dezinfikujte kľučky a tvrdé povrchy. Na utretie rúk používajte jednorazové papierové utierky.

Neobjímajte sa

Čím sme bližšie k niekomu, tým je väčšie riziko, že sa nakazíme vírusom. Aj keď máme potrebu sa s najbližšími objímať, počas pandémie je oveľa bezpečnejšie držať sa od druhých vo vzdialenosti dva metre.

Využite internet

Najbezpečnejším spôsobom, ako mať osobný kontakt bez toho fyzického, je použitie internetu a aplikácii ako sú WhatsApp, Skype a Zoom. 

Bezpečné darčeky

Zabalené darčeky poukladajte pod stromček 48 hodín pred Štedrým dňom, potom si dôkladne umyte ruky. Čím dlhšie sa ich nikto nedotkne, tým lepšie.

Nespievajte

Ak radi spievate koledy, tentokrát budete musieť túto tradíciu vynechať. Vírus sa dostáva do tela cez nos a ústa. Medzi ľuďmi, ktorí spievajú alebo kričia, sa vírus šíri ľahko.

Ľudia z rôznych domácností

Pozvali ste na večeru susedov? Neseďte oproti sebe, posaďte tam vášho rodinného príslušníka. Vírus sa najviac šíri, ak sme niekomu tvárou v tvár.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie Vianoce koronavírus

2020-12-24 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia