Za KRUHMI pod očami sa môže podpísať nielen zlý SPÁNOK: Zabudnite na vankúše!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-22 14:30:00

Ťažko sa maskujú a nie je na ne pekný pohľad. Kruhy pod očami sa odjakživa spájajú s únavou. Možno budete prekvapení, ale nie vždy za nimi stojí nedostatok spánku. Spôsobiť ich môže stres aj genetika.

Tmavé kruhy pod očami sa sem-tam môžu objaviť u každého bez ohľadu na farbu pleti a typu pokožky. Nevyhýbajú sa ani mužom, ani deťom. Stačí, keď idete neskoro spať, bojujete s chorobou alebo stresom a estetický problém je na svete. Môžete ich zdediť po rodičoch, alebo sa objavia stárnutím. Často ich spôsobuje nedostatok kyslíka prúdiaceho v cievach, ale aj alergie, ekzémy, dermatitída a anémia. Brightside.me zverejnil rady, ako s tmavými kruhmi bojovať, aby pleť pôsobila sviežo.

Čítajte tiež: ZÁCHRANA pre váš CHRBÁT bez použitia liekov: Koniec bolestí, po tomto budete ako ZNOVUZRODENÍ!

Ako s nimi bojovať:

1. Správna poloha pri spánku

Ak zvyknete spať s hlavou vyvýšenou na viacerých vankúšoch, je pravdepodobné, že sa vám pod očami nahromadí tekutina a vy sa ráno zobudíte s opuchnutými očami, ktoré budú zdobiť čierne kruhy. Aby vaša pleť vyzeralo oddýchnuto, na vankúše radšej zabudnite.

2. Chráňte pleť pred priamym slnečným žiarením

Keď sa opýtajte ktoréhokoľvek dermatológa, ako sa najlepšie starať o pleť, odpoveď je vždy rovnaká „Chráňte ju pred slnečným žiarením,“ zhodujú sa. Keď je pokožka často a dlho vystavená slnku, rýchlejšie starne. Škodlivé UV lúče ju dokonca poškodzujú, pokožka je potom opuchnutá a pod očami vznikajú tmavé kruhy.

3. Vyskúšajte prírodné ingrediencie

V každej domácnosti sa určite nájde uhorka, alebo aspoň čajové vrecúška. Sú skvelými pomocníkmi v boji s čiernymi kruhmi a vačkami pod očami. Uhorky majú skvelé chladiace a protizápalové vlastnosti, ktoré znižujú opuch. Kofeín a triesloviny v čajových vrecúškach zmierňujú zápaly a napínajú pokožku. Stačí, ak si ich priložíte na 5 minút na oči ako studený obklad.

4. Ľadový obklad

Ak nemáte doma uhorky ani čajové vrecúška, pomôže aj obyčajná kocka ľadu. Potlačí opuch a stiahne aj tmavé kruhy pod očami. Ľad urýchľuje hojenie pokožky a dodáva pleti zdravý lesk.

5. Doprajte si dostatok spánku

Keď telu chýba spánok, pokožka vyzerá bledšie a aj kruhy pod očami sú viac viditeľné. Koža pod očami je dosť tenká, ľahko stmavne v dôsledku neustáleho rozširovania krvných ciev. Je dôležité, aby dospelý človek spal najmenej 7 až 9 hodín. Vaša pleť a pokožka sa vám poďakuje.

6. Hydratujte pleť

Keď budete pleť dostatočne hydratovať, bude vyzerať sviežo a mladistvo. Vyberte si pleťové výrobky s vysokým obsahom antioxidantov. Vyskúšajte silu olejov, pleť ich miluje. Jemnými krúživými pohybmi ich vmasírujte do pokožky. Doprajte si krémy bohaté na vitamín E alebo C, mandľový alebo kokosový olej.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia kruhy pod očami

2020-11-22 14:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia