ZÁCHRANA pre váš CHRBÁT bez použitia liekov: Koniec bolestí, po tomto budete ako ZNOVUZRODENÍ!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-20 12:00:00

Bolesť chrbta vie poriadne potrápiť. Je aj najčastejším dôvodom, prečo ľudia siahajú po tabletkách, alebo dokonca musia vyhľadať lekársku pomoc. Vedeli ste však, že existujú aj iné spôsoby, ako uľaviť od bolesti?

Terapia tela a mysle

Každý, koho aspoň raz v živote boleli kríže, vie, aká vie byť bolesť nepríjemná. Mnohokrát strieľa do celého tela. Kým doposiaľ väčšina lekárov liečila symptómy liekmi na bolesť, niektorí začínajú na liečbu používať aj doplnkovú alebo alternatívnu medicínu, ako sa píše na medicaldaily.com. Jedná sa o škálu terapií, ktoré dopĺňajú štandardnú liečbu. Jednou z nich je aj Terapia tela a mysle, ktorá kombinuje kontrolované dýchanie a fyzické pohyby s cieľom uvoľniť myseľ a telo. Odborníci skúmali bezpečnejšie spôsoby liečby a zistili, že terapia teplom, masáž, akupunktúra a samotné cielené cvičenie dokážu človeka zbaviť bolesti. Podľa nich účinnosť je tak vysoká, že užívanie liekov proti bolesti by malo byť poslednou možnosťou.

Čítajte tiež: Choré ČREVÁ prezradia tieto SIGNÁLY: 7 nenápadných znakov, že volajú o pomoc!

Tepelná terapia a masáže

Terapia teplom a masáže sa používajú na upokojenie zápalu a zvýšenie pohyblivosti. Spinálna manipulácia je liečba, ktorú poskytujú chiropraktici. Zahŕňa kombináciu rýchlych pohybov s pomalšími, aby sa stimulovala chrbtica a okolité svaly. 

„Okrem bežných chiropraktických metód používam pri liečbe bolestí chrbta aj akupunktúru a masáže,“ konštatovala chiropraktička Mary E. Pregler-Belmontová.

Podľa nej pacienti nachádzajú úľavu pri cvičeniach, strečovaní a v relaxačných pozíciách, v kombinácii s ľadovými a teplými obkladmi.

Akupunktúra

Linda Farynowski, 56-ročná učiteľka z Britskej Kolumbie v Kanade strávila päť rokov v bolestiach. Lekári jej diagnostikovali artritídu a povedali jej, že sa jej už nezbaví a musí si na bolesť zvyknúť. Jeden z priateľov jej však odporučil akupunktúru. Hoci nezabrala okamžite, po niekoľkých týždňoch sa dočkala a bolesti zmizli. 

„Teraz, keď ma začne bolieť chrbát, sa jej zbavím zvyčajne dvoma až troma procedúrami,“ uviedla.

Akupunkturisti pri svojej práci používajú tenké ihly, ktoré zavádzajú do konkrétnych bodov na celom tele. Ihly pomáhajú uvoľniť endorfíny do nervového systému. Dokážu tlmiť bolesť, vďaka nim človek ľahšie zrelaxuje a vyčistí si myseľ.

Kognitívna behaviorálna terapia a fyzikálna terapia

Meriah Ward odporúča svojim pacientom, ktorí trpia chronickou bolesťou chrbta, kognitívnu behaviorálnu terapiu spojenú s fyzikálnou liečbou. Fyzikálna terapia pracuje na posilnení základných svalových skupín, ktoré podporujú kríže, zlepšuje pružnosť a držanie tela. Kognitívna terapia a terapia redukcie stresu používa na zmiernenie bolesti relaxovanie a techniku zvládania stresu. Ten totiž môže bolesť zhoršovať.

Keď bolesť chrbta vyžaduje urgentnú liečbu

Okamžite kontaktujte svojho lekára, keď je bolesť chrbta spôsobená nedávnym zranením, najmä ak ide o pád alebo úder do hlavy. Navštíviť by ste ho mali aj v prípade, keď vás trápi dlhotrvajúca nevysvetliteľná horúčka, či silná bolesť v chrbte, ktorá sa nezlepšuje. Lekár by vás mal vidieť aj v prípade, že cítite slabosť v nohách, ale máte problém s chodením. Rovnako aj vtedy, ak strácate kontrolu nad močovým mechúrom alebo črevom, cítite brnenie v chrbte, nohách alebo chodidlách.


Tagy:
zdravie liečba chrbát prevencia bolesť chrbta

2020-11-20 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia