Vážna KONKURENCIA liečivého aloe vera: Nenápadná izbová RASTLINA ako INDIKÁTOR zdravia u ľudí!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-12 06:00:00

U mnohých zdobí okenné parapety, alebo dotvára atmosféru na inom mieste. Táto, na prvý pohľad úplne obyčajná rastlina, dokáže oveľa viac než len oživiť miestnosť. Čo sa týka sily liečivých vlastností, konkurovať jej môže len prírodný lekár – aloe vera!

Medvedie ucho, oválna crassula, strom peňazí či tučnolist. Také pomenovania má rastlina, ktorá je známa predovšetkým svojou schopnosťou prilákať bohatstvo a úspech. Aspoň podľa Feng Shui. Málokto vie, že má i prospešné účinky na ľudské telo!

Čítajte tiež: Tieto NÍZKOTUČNÉ výrobky nie sú najlepšou voľbou: Spojitosť s ťažkým neurologickým POSTIHNUTÍM!

Úzke prepojenie s ľuďmi

Oválna crassula by údajne mohla byť indikátorom zdravotného stavu ľudí, ktorí žijú v spoločnej domácnosti. Predpokladá sa, že dokáže pohltiť negatívnu energiu od človeka, ktorý je chorý a tým začne chradnúť. Keď už bude pacientovi lepšie, rastlina bude mať opäť zdravý vzhľad. Medvedie ucho je preto úzko spojené s ľuďmi. 

Vedia o tom v ľudovom liečiteľstve, kde sa používa šťava i kaša z tejto rastliny. Môžu za to flavonoidy, ktoré sú známe svojimi protizápalovými a antivírusovými vlastnosťami. Sila tučnolistu sa dá údajne prirovnať len k aloe vera. Žiadna iná rastlina nemá podobné účinky. Napriek tomu s ňou treba narábať opatrne a nezabudnúť na to, že je určený len na vonkajšie použitie. 

Koniec kožným problémom

Izbová rastlina je skvelá na kožné problémy, ktoré dá do poriadku. Nezaberajú vám klasické lieky? Vyskúšajte silu rastliny! Jeho listy sa dajú aplikovať na pľuzgiere. Odstráňte z listov hornú priehľadnú vrstvu, následne naneste na postihnuté miesto. Prelepte leukoplastom a nechajte pôsobiť cez noc. 

Účinná je aj kaša z listov! Stačí ju prikladať na miesto, ktoré máte poranené napr. modrinami a škrabancami a zafixovať obväzom. Obväz vymeňte po 2-3 hodinách. Kaša z listov urýchli proces hojenia. Ak sa neviete zbaviť herpesu na perách, šťava zo stromu peňazí môže byť riešením. Listy umyte a následne si aplikujte šťavu každú polhodinu na pery. Tučnolist vyniká tiež svojimi účinkami pri artritíde. Potrebujete čerstvo vylisovanú šťavu v čistej forme, ktorou si natrite kĺby, kde máte zápal. Robte tak raz denne po dobu jedného mesiaca. 

Ako už bolo vyššie spomenuté, rastlina má tiež protizápalové vlastnosti. To znamená, že je účinná aj v boji proti nepekným vyrážkam a akné. Môžete ich zastaviť ešte pred tým, ako sa naplno prejavia. Ak ste zbadali akné ešte len na začiatku, teda vyrážka je malá, potierajte si ju čerstvo vylisovanou šťavou z listov. 

Hoci má rastlina má pozitívne výhody pre ľudské telo, i napriek tomu nie je vhodná pre tehotné dojčiace ženy a taktiež deťom do 12 rokov. 

Fotogaléria


Tagy:
rastlina izbová rastlina crassula

2020-11-12 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia